Pastramibacon – smaken av synd
Hva er bedre enn hjemmelaget bacon?Jo, pastramibacon! Tynnribbe som er lagt i pastramilake og deretter gitt en god runde med koriander og pepper før den røykes til bacon. Ja, det er like digg som det høres ut som!
Pellets og grillutstyr ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop.
Jeg har laget pastrami av både høyrygg og andebryst, jeg har lagd porkstrami der oksekjøttet er byttet ut med svinenakke. Så det neste naturlige steget måtte jo være å se hva som skjer når man tar en tynnribbe og gir den pastramibehandlingen før den røykes som bacon.
Dette er kanskje så urent som man kan få det i øynene til de som bragte med seg pastrami fra Øst-Europa til USA, men pastrami bacon er for godt til å la være.
Ettersom ribba legges i lake får du ikke den samme intense saltsmaken som når du tørrsalter. Selvsagt kan du jo øke saltmengden. Jeg lar ribba ligge i lake i 7 dager, men det er ikke noe problem å la den ligge kortere. Du vil da kanskje oppleve en litt mildere smak.
du trenger
1 stykk tynnribbe
10 gr hele pepperkorn
10 gr hele korianderfrø
10 hele nellikspikre
4 liter vann
120 gr salt
Slik gjør du det
Kok opp 2 liter vann med 120 gr salt. Rør til saltet er fullstendig løst opp. Hell i 2 liter iskaldt vann for å raskt kjøle ned laken.
Skjær ut beina av ribben og fjern svoren.
Legg ribba i en egnet beholder og hell den iskalde laken over. Ha i pepper, korianderfrø og nellikspikre, og sett på lokk. La stå i opptil 7 dager. Snu ribba en gang hver dag.
Etter 7 dager i lake, ta opp ribba og tørk den godt.
Rist pepperkorn og korianderfrø i en tørr panne. Knus dem i en morter, og dryss et jevnt godt lag over hele ribba.
Røyk ribba på 75 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885, som gir deg mulighet til å bruke SuperSmoke-funksjonen. Da går vifta på grillen litt saktere, slik at røyken beveger seg saktere rundt kjøttet.
Når kjernetemperaturen er rundt 70 grader, er baconet klart. Ta baconbiten av grillen og la det avkjøles før du skjærer det opp i skiver. Om du ikke klarer å vente, gjør det ingenting å skjære et par skiver og grille dem for å smake på herligheten.
Pastramibacon kan du bruke akkurat som vanlig bacon, men gir en litt annen smak. Kos deg ekstra til frokosten, eller bruk noen skiver i en kyllingsandwich.