Drit Forbanna – sauser som river litt i kjeften

Drit Forbanna – sauser som river litt i kjeften

Sponset innhold

Drit Forbanna er norskproduserte barbecuesauser som virkelig har tatt av.

For tre år siden skulle Pål Gladsø på fest. Og i stedet for å stikke innom polet, bestemte han seg for å lage saus som gave. Det skulle vise seg å være lurt.

Drit Forbanna barbecue-saus er nydelig på spareribs
Drit Forbanna barbecue-saus er nydelig på spareribs

Det hele startet for tre år siden da grunnlegger Pål Gladsø skulle på fest. Fremfor å raske med seg den sedvanlige pol-gaven, bestemte han seg for å lage litt barbecue-saus på kjøkkenet som gave. Like før hadde han nemlig vært hjemme hos en kompis som lagde sauser. Han gjorde noen endringer på sausene, løp ut og kjøpte et par ølflasker fra en hjemmebrygger-butikk og tok med seg en sekspakning på fest.

Det ble en suksess.

Det var 26 stykker på festen, og da Pål våknet dagen etter, hadde han 29 bestillinger. En av dem kom fra en bekjent som lurte på om han kunne lage 50 flasker som han kunne gi i sommergave til kunder og samarbeidspartnere.

Sommergavene spredte seg raskt på sosiale medier, og snart var det mange som lurte på hvorde kunne få tak i sausene.

Pulled pork med Drit Forbanna barbecuesaus er drit godt!
Pulled pork med Drit Forbanna barbecuesaus er drit godt!

I 2016 var han innom Maschmanns, en gourmetbutikk i Oslo. Han spurte mest på tull om de hadde Drit Forbanna. Det hadde de ikke. Men da han avslørte hvem han var, ville de gjerne ha seks kasser for å teste salget.

I løpet av en uke, fikset Pål produksjon, etikett med både strekkode og innholdsfortegnelse, og kunne levere de seks kassene til butikken. Ti minutter etter at han hadde satt seg i bilen etter å ha stilt flaskene i hylla, tikket et bilde inn på Facebook. Det var av Eivind Hellstrøm som stod med en flaske Drit Forbanna i den ene hånda og ga tommel opp med den andre.

 

Mot slutten av 2017 gikk det så bra at han måtte ta et valg. Selge hele firmaet og fortsette i dagjobben, eller si opp og satse for fullt. Han valgte det siste.

Siden har det bare gått en vei, og det er oppover.

Grillet laks er snadder, og «Søt og hissig»-glaze fra Drit Forbanna løfter den et par hakk
Grillet laks er snadder, og «Søt og hissig»-glaze fra Drit Forbanna løfter den et par hakk

På forsommeren 2018 har de to biler som kjører sauser ut til butikker det remmer og tøy kan holde. De har faktisk hatt problemer med å produsere nok saus.

Drit Forbannas buffalo-saus gjør det enkelt å lage knallgode buggalo wings

I tillegg til den klassiske barbecuesausen, har Drit Forbanna også en saus kalt Kinaputt, som er inspirert av kinesiske smaker. Veldig god til and og når du trekker frem wok’en. Denne gjør seg også på ribbe og kylling.

Søt og Hissig er en honningglaze som er fantastisk god på laks, kylling og all slags svinekjøtt.

De produserer også en Buffalo-saus for kyllingvinger, som er fantastisk god.

Lett irritert er en olivenolje med chili.

Kruttrøyk er inspirert av sausene i North Carolina. En saus som smeller godt med syre og røyk.

Svinepels er ny i 2018, og er i motsetning til barbecuesausen, basert på sennep. Denne er inspirert av sennepssausene man finner i South Carolina.

Drit Forbanna finner du her, samt på Instagram og Facebook.

pitmaster