Grilltrender 2019 – del 2: Teknologi

Grilltrender 2019 – del 2: Teknologi

Jeg forsøker meg på å se inn i fremtiden igjen, slik jeg gjorde i dette innlegget. Denne gangen derimot, skal det handle om teknologien på grillen.

Artikkelen inneholder sponsede linker

Nye Traeger-modeller

Jeg har allerede skrevet om den helt nye Traeger Ranger. Og i fjor kom Ironwood-modellen. Og året før der var det Timberline som ble lansert.

Det nye av i år på Traeger-fronten er at Ironwood, Timberline og PRO-modellene alle har fått oppgraderte kontrollere og drivverk.

Ironwood med den nye kontrolleren

Den nye kontrolleren har fått det sexy navnet D2 Arc. Ironwood ble lansert med en versjon av D2-kontrolleren. Men det ser nå ut som denne har blitt oppgradert. Utseendemessig ligner den veldig på hva Timberline kom med for to år siden.

PRO-modellene har også fått D2-kontrollere. Og for denne serien er nok den aller største nyheten at PRO-grillene endelig også får WiFire. Dette innebærer at grillene kan kobles til internett. Og at du kan styre grillen med Traegers app.

Trådløs Fremtid

Og det er nettopp Bluetooth, WiFi og «the internet of things» som ser ut til å komme for fullt i grillverden.

I flere år har blutooth-duppedingser vært tilgjengelige for grillentusiaster.

De siste par årene har det kommet en rekke trådløse kjøttermometere på markedet. Flere av disse er nå kommet i tredje og fjerde generasjon, slik at barnesykdommene begynner å blitt utradert.

Bluetooth er veldig bra for å koble sammen enheter. Det går raskt og enkelt. Den store ulempen er rekkevidden.

Du skal ikke mange metrene unna før forbindelsen begynner å hakke. Og er det i tillegg en vegg, gjerne betong eller mur, blir det fort ganske håpløst.

Webers iGrill har vært en av storselgerne i flere år. Men nå kommer det stadig flere, og bedre utfordrere.

Meater er kanskje det mest kjente. Det var en litt trøblete oppstart gjennom crowd funding, men det ser nå ut til at de har fått orden i sysakene. Det er riktignok en Bluetooth-basert termometer, men med mulighet for å koble seg på nett.

 

Meatstick er et trådløst termometer
Foto: Meatstick.com

Meatstick er et annet trådløst kjøttermometer som gjør det skarpt i USA for tiden. Meatstick bruker både wifi og Bluetooth, slik at rekkevidden blir langt større enn bed rendyrekt Bluetooth.

Felles for dem begge er at du kobler enheten, altså termometeret, opp mot det trådløse nettet i heimen. Så kan du bruke den medfølgende appen til å følge med på kjernetemperaturen på det du har på grillen, uansett hvor du skulle befinne deg.

 

pitmaster