Helgrillet kylling og burritos
Pellets ble levert av BBQ Shop
Helgrillet kylling er enkelt å lage, gir mat til hele familien og ikke minst, det er fantastisk godt. Ta vare på beina og lag kyllingkraft etterpå, den blir mye bedre enn de terningene du kjøper.
Grillet kylling kan brukes til utrolig mange retter. Den kan serveres som den er, sammen med poteter eller ris, ferskt brød og salat. Eller du kan gjøre en vri på taco-fredagen og lage kyllingburritos!
Du trenger:
1 kylling
Salt og pepper
Ancho-chili
Chipotle-saus
6 store tortillas
2 dl ris
1 boks brune bønner eller salatbønner
Rømme
Salsa
Ost
Evt. fersk eller syltet chili
Klargjør grillen for indirekte grilling og fyr den opp. Evt. slå på Traeger-grillen og følg oppstartsprosedyren. Still den inn på 107 grader.
I mellomtiden flater du ut kyllingen ved å skjære ut ryggbeinet. Gni kyllingen inn med litt olivenolje eller rapsolje. Gi den godt med salt, pepper og ancho-chili.
Når grillen er klar, legger du kyllingen på og setter et kjøttermometer i brystet. Pass på at det ikke er borti bein.
Når brystet har en kjernetemperatur på rundt 60 grader, ta kyllingen ut, øk temperaturen på grillen til 220 grader, pensle kyllingen med chipotlesaus og legg den på grillen til brystet har en kjernetemperatur på 66 grader.
La kyllingen hvile i ca ti minutter før du skjærer den opp. Total grilltid vil være rundt 2,5 til tre timer.
I mellomtiden koker du ris i henhold til instruksjonene. Varm opp bønnene, riv ost, og sett frem resten av fyllet.
Varm tortillas noen sekunder i en varm stekepanne uten fett. Legg et par spiseskjeer ris i bunnen, så kylling, bønner, syltet rødløk, ost, rømme, salsa og chili, rull sammen tortillaen og server.
Prøv og legge kyllingen i saltlake 12-24 timer før grilling.
Det gir et utrolig saftig kjøtt.
Ca.60 gram salt per liter vann.