Nye Traeger Pro, Ironwood og Timberline

Nye Traeger Pro, Ironwood og Timberline

Traeger har lansert oppgraderte modeller av de bestselgende modellene Pro, Ironwood og Timberline.

Inneholder reklame for Traeger Grill Norge og BBQShop.no
Forsidefoto: Traeger Grills

Hva er nytt?

Samtlige griller har fått Traegers nye D2-motor. Dette er en 12 volts likestrømsmotor som er børsteløs. men hva betyr dette i praksis?

Jo, det betyr mer kraft, du får mer stabile temperaturer, du får bedre røyk og dermed bedre smak. D2-motoren gjør også at grillene har en langt raskere oppstart og når ønsket temperatur kjappere. Eksempelvis tar det nå rundt 15 minutter for Ironwood å gå fra null til 260 grader.

WiFire, Traegers løsning for trådløst nett, er introdusert på alle modellene. Dette gjør deg i stand til å styre grillen via appen for smarttelefoner. Utrolig praktisk dersom du må løpe ærender eller gjøre andre ting.

Her kan du følge med på kjernetemperaturen på maten, stille inn tidsbestemte varsler eller få beskjed når maten har en bestemt temperatur, og du kan styre grillens temperatur opp og ned. Her kan du også sette i gang grillens utrolig praktiske «keep warm»-funksjon skulle maten bli ferdig før gjestene har kommet.

Merk: Av sikkerhetsmessige årsaker kan du ikke starte grillen med appen, men du kan skru den av.

Pro
Nye Pro-serien fra Traeger
Pro-grillene fra Traeger leverer varene! Illustrasjonsfoto: Traeger Grills

Pro-serien er griller for deg som kanskje er ny når det kommer til pelletsgriller. Og dette er er griller som leverer varene. Pro-seriens to modeller, 575 og 780, passer svært godt for familier.

Velger du den største, har du god plass til å grille det meste når det er bursdager og andre selskapligheter.

Nytt i år er at Pro-modellene har fått WiFire og nytt display. Displayet er basert på det som ble introdusert med Timberline for et par år siden.

Ikke la deg lure av at dette er Traegers grunnmodell. Pro-grillene er utrolig flotte å lage mat på, og de er noen virkelige arbeidshester.

Ironwood
Traeger Ironwood 650
Traeger Ironwood er perfekt for grillentusiasten Illustrasjonsfoto: Traeger Grills

Ironwood kommer også i to størrelser, 680 og 885. Selv om denne grillen ble lansert i Europa og Australia i fjor har også denne fått en overhaling.

Ironwood har fått den nye D2-motoren og nytt display. Her kan du justere både bunn- og topphyllene, slik at du får skikkelig bruning.

Den har selvsagt også app-styring gjennom WiFire, en «SuperSmoke»-funksjon som gir deg enda mer herlig røyksmak.

Ironwood har dessuten ekstra isolasjon på sidene og i bunn, noe som gjør at du får høyere temperatur enn Pro-serien og den bruker en del mindre pellets.

Ironwood har også en praktisk sidehylle med kroker til grilltilbehøret.

Jeg har brukt en Ironwood-grill siden april 2018, og er utrolig godt fornøyd med min. Dette er et beist av en grill.
Timberline
Traeger Timberline 1300
Timberline er for deg som er en kompromissløs griller! Illustrasjonsfoto: Traeger Grills

Timberline er Traegers flaggskipmodell. Dette er en kompromissløs grill for deg som krever det absolutt beste.

Timberlines to modeller, 850 og 1300, har ekstra isolasjon i hele grillkammeret, inkludert lokket.

Her får du også TurboTemp, SuperSmoke, app-styring, flere valg på selve displayet og et praktisk magnetisk skjærebrett i bambus (kan også kjøpes separat).

Den store nyvinningen på Timberline er WoodChecker-funksjonen. Dette er en sensor som sitter i pelletskammeret og følger med på hvor mye pellets du har. Den vil varsle deg når du må fylle på mer.

Timberline-grillene er rett og slett utrolige. Har du mulighet, anbefaler jeg at du tar en nærmere kikk på dem, for disse må bare oppleves.

Husk at du får 15 % rabatt på pellets og Traeger-utstyr (gjelder ikke griller eller matvarer) når du bruker koden «meatandmetal» når du handler på BBQ Shops hjemmeside

pitmaster