Sitronkylling med lemondrop chili-saus og knuste poteter
Grillet saftig kylling, med deilig sprø parmesanskorpe, smak av sitron og skikkelig spark av lemondrop chilisaus. Dette er mat for Mons!
Pellets og grillutstyr ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop. Utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods.
Sitronkylling, eller lemon chicken, er en klassiker i Statene. Og det er ikke uten grunn.
Sitron og kylling går utrolig godt sammen. Men det kan jo gjøres litt mer fancy enn bare å presse litt sitron over tørrstekt kyllingfilet. Selvsagt skal vi lage det hele på grillen.
Chef Jeff i Wild Fire Foods er en mester i å lage gode chilisauser. Han har laget en saus med lemondrop chili, som er helt perfekt til denne retten. Den milde sitrussmaken forsterkes med litt brent sitron. Det høres kanskje litt rart ut, men dette funker gull.
Du trenger
4 kyllingfileter
2 dl ferskrevet parmesan
2 sitroner
5 ss Wild Fire Lemon Lemondrop Hot Sauce
50 gr smør
1 dl mel
1 ts salt
1 ts pepper
To egg, sammenvispet
Nykokte poteter
Missing Link Veggie Rub
Slik gjør du det
Knuste poteter
Kok poteter til de er møre. Hell av vannet. Legg et kjøkkenhåndkle over dem, og press bestemt ned på dem. Grill dem på en grillplate på grillen med litt olje. Dryss over Missing Link Veggie Shake og grill dem videre til de er gylne og sprø.
Fjern indrefileten fra kyllingbrystene. Legg et kyllingbryst mellom to lag plastfolie. Bruk en kjevle eller en tung stekespade og bank den så flat som mulig. Gjenta med resten av filetene.
Riv parmesan. Riv skallet fra en sitron og bland med parmesanen.
Bland mel, salt og pepper i en bolle. Pisk to egg og bland med tre ss Lemondrop Hot Sauce
Fyr opp grillen til middels høy temperatur. Jeg har en Traeger Ironwood 885. Med den kan jeg enkelt stille inn ønsket temperatur. I dette tilfellet 210-215 grader. Traeger har også en app som gjør at jeg får beskjed når grillen er varm.
Ha smør og resten av chilisausen i en kjele, og sett på grillen.
Del den andre sitronen i fire og grill den til den er litt svidd.
Dypp en kyllingfilet i melet, så eggeblandingen, så i parmesanen. Legg på grillen med en gang, og gjenta med resten av kyllingen.
Grill kyllingen i ca fem minutter før du snur den forsiktig. Grill til kyllingen er ferdig og paneringen er sprø.
Pisk smøret og chilisaus sammen med saften fra sitronen du rev skallet av.
Ta kyllingen av grillen og øs sausen over. Server med brent sitron og gjerne ris eller knuste poteter ved siden av.