Anmeldelse: BrewDog Söder

Anmeldelse: BrewDog Söder

Det skotske bryggeriet BrewDog er en av de store bryggeriene innen mikrobryggeri, og har ledet an i den pågående ølrevolusjonen. En revolusjon som har ført til at man knapt finner en pub uten et stort utvalg Indian Pale Ales, surøl og andre ølsorter som bare for noen år siden var forbeholdt de svært spesielt interesserte.

BrewDog, kanskje mest kjent for sin Punk IPA, brygger øl som leverer store, kompromissløse smaker. De har heller ikke gått av veien for litt kontroverser opp gjennom årene. For det skal disse skotske bryggerne ha, de vet å bruke media til å skaffe seg gratis reklame.

I dag selger Brewdog bryggene sine verden over.  Det lille skotske bryggeriet med den store holdningen er blitt et millardkonsern. Vel, millionkonsern i det minste. De selger også klær, selvsagt hipstervennlige sådane, bøker, kunst, øljekker og mye annet.

BrewDog har også åpnet en pubkjede, etter konseptet til ikke helt ukjente Hard Rock Café. De fleste heter BrewDog og etter eller annet bynavn. Takket være norsk alkohollovgivning, heter den norske filialen på Gründerløkka BD. Men på hipsterbydelen Söder er det liten tvil om navnet, for her står BrewDog med store lysende bokstaver over døra.

Inne er interiøret røft. Her er det nakne murvegger, stål, kobber og messing. Alt i en slags post-industriell hipsterinteriørfantasi. Bord og stoler gjenspeiler resten. Det er mørkt, beiset tre, og det hele er sånn akrruat passe sliten, uten at det er brunt slitent. For dette er hipt. Eller prøver å være i det minste. Det hele er nok nøye uttenkt på hovedkontoret i Ellon.

Som man kan forvente på en pub drevet av denne typen bryggeri, er det et stort utvalg øl å velge mellom. Her finner du storselgerne til BrewDog som Punk IPA og Dead Pony Club, men også flere gjesteøl. Matmenyen består av hamburgere, pølser og nachos, med noen veganske og vegetariske alternativer.

Selv om den ikke stod på menyen, var det ikke noe problem å bestille en bacon cheeseburger. Men jeg ble fortalt at de krydrer baconet sitt. Noe som jo er sympatisk at de sier i fra om. Uten at jeg ba om det, men ville nok ha bestilt det, kom pommes frites på menyen. Eller såkalte parmesan pommes frites. Burgeren kom på bordet etter ca. ti minutter. En 180 grams hamburger gjort på kvernet høyrygg i briochebrød, med ost, bacon, salat, løk, tomat og dressing. Parmesan pommes frites’en var pommes frites med en god mengde ferskrevet Grana Padano over. Det var også en god bit sylteagurk og en liten haug coleslaw gjort på rødkål.

Baconet, som var krydret og nok fått en god mengde brunt sukker, var sprøtt, krydret og passe søtt i passelige tykke skiver. Selve burgeren var også god, men jeg savnet litt mer stekeflate. Dog var ikke dette en smashburger, men mer tradisjonell burger. Jeg er ikke stor fan av bricochebrød til hamburgere fordi jeg synes brioche ofte blir for tungt. Dressingen ble dessverre litt anonym i den store sammenhengen. Her kunne det kanskje vært bedre å servere ved siden av. Eller servere litt ketchup ved siden av. Pommes frites’en var god, men likevel ikke noe mer enn hva som gjerne er standard i Sverige. Den store mengden revet parmesan gjorde at det hele ble noe tørt. Igjen, litt ketchup eller dressing ved siden av ville gjort underverker. Det hele ble skylt ned med en herlig ufiltrert lager.

Bacon cheeseburger á la BrewDog Söder er god, men ikke særlig spennende.

BrewDog Söder serverer en god burger, men den er på ingen måte en burger man vil huske. Snarere er det en typisk hamburger som man nå får mer eller mindre overalt der det selges «gourmetburgere». Men så går man kanskje ikke på BrewDog for å spise.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.