Jakten på gode hamburgerbrød

De som har lest bloggen min har skjønt at jeg liker hamburgere. Jeg elsker en god burger. Deilig grillet kjøtt, med god karamellisert overflate, litt rød kjerne, litt ost og kanskje litt dressing.

Dessverre er det ikke så lett å finne godt hamburgerbrød her til lands. Jeg blir faktisk lei meg når jeg bestiller en burger på et bra sted, der burgeren er stekt perfekt, med godt, grovkvernet kjøtt, og det hele kommer i et rundstykke. Et rundstykke er ikke hamburgerbrød!

Et godt hamburgerbrød skal være mykt slik at man kan klemme det litt sammen, med myk skorpe, litt tyggemotstand og ikke minst, suge til seg kjøttsaftene fra selve burgeren.

I USA brukes ofte såkalte «potato rolls», amerikanske rundstykker laget med potet, til hamburgere, og disse er helt perfekte til dette.

Hattings hamburgerbrød er ofte tørre og smakløse. Det hjelper selvsagt å slenge de i brødristeren eller på grillen noen minutter, men det fører ofte til at brødene brekker og smuldrer opp.

Great Taste hamburgerbrød.jpg (220×311)frisco-hamburgerbrød_big.jpg (194×291)

Brioche har blitt svært populært å bruke som hamburgerbrød de siste årene. Nei, vi snakker ikke om den typen man finner på butikken med vanilje eller sjokolade. Dette er den salte utgaven. Brioche lages med enorme mengder smør, og gir en lett deig som får en nydelig overflate når den ristes eller slenges på grillen. Men ettersom det brukes så mye smør, blir brioche også svært mektig, og jeg synes ofte denne typen brød kan ta oppmerksomheten fra det som skal være selve stjerna, nemlig hamburgeren.

Fosters+Bakery+Brioche+Rolls.JPG (448×252)

I Drammensregionen selges pølsebrød fra Baker Klausen i svært mange butikker. Det som skiller disse fra andre pølsebrød, i tillegg til den gode smaken og flotte tyggemotstanden, er at de kommer uoppskåret, slik at de ikke tørker ut. Jeg har lenge ment at dersom Baker Klausen hadde lagd hamburgerbrød med samme oppskrift ville disse vært nærmest perfekte. Og det viser seg at de faktisk selger hamburgerbrød også! Be still my clogged arteries….

Og dommen?

Vel, de er ikke de perfekte hamburgerbrødene, men fy pokker så gode de er!

Klausen hamburgerbrød er kanskje de beste man får tak i her til lands.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.