Warpigs Brewpub – Nordens beste barbecue?

Warpigs Brewpub – Nordens beste barbecue?
Warpigs brisket, hot link-pølse, pickles, coleslaw og nydelig øl fra Mikkeller

Warpigs Brewpub, som ligger i København-strøket Kødbyen, åpnet i 2015. Puben er et resultat av et samarbeid mellom det amerikanske bryggeriet 3 Floyds og ikke helt ukjente Mikkeller. Det brygges øl i lokalene, i tillegg til at det lages barbecue på den måten barbecue skal lages, slow and low, og med røyk. Og Black Sabbath-fans vil nok kjenne igjen navnet, for puben er oppkalt etter den klassiske låta med det samme navnet.

Puben, eller barbecue shack’en (for man kan diskutere hva dette faktisk er), ligger i en hvit bygning som lett kunne glidd inn i norske industriområder fra 60-tallet. Det er en stor uteservering. Bordene er type langbord med benker, det finnes ikke bordreservasjoner, og det hele er ganske enkelt innredet med hvite fliser. Man får rett og slett følelsen av litt industri, men på en god måte.

Vel inne stiller man seg i kø, tar et blikkbrett (med brunpapir) og bestiller det man skal ha i disken. Her går det i quarter pounds, half pounds, full pounds, eller full racks. Kjøttskjæreren skjærer kjøttet foran deg, og legger det rett på brettet. Her bestiller du også tilbehøret som kommer i pappbegre. Så går man til kassen og bestiller den ølen man vil og betaler. Ølen hentes i bardisken rett ved siden av.  I det hele tatt får man følelsen av en skikkelig barbecue shack slik det skal være.

Menyen er relativ enkel, og inneholder klassikerne. Her er det brisket, beef ribs, spareribs, pork shoulder og kylling. Warpigs byr også på to typer pølser, en klassisk og en krydet pølse, hot link.  Et «smørrebrød» har også sneket seg inn på menyen, men noe annet er vel ikke å forvente i Danmark. Av tilbehør er det ulike typer pickles, coleslaw i to varianter, mac n cheese, brød med smør. Igjen får man en god følelse av at disse folkene vet hvordan barbecue skal serveres.

Jeg bestilte half pound of brisket (fatty brisket selvsagt), quarter pound of hot links (tilsvarende en pølse), colseslaw og klassiske dill pickles. Jeg ble anbefalt å bestille en pilsner-type til maten. Noe som viste seg å være en god anbefaling.

Brisket, warpigs, København
Nydelig brisket på Warpigs Brewpub
Hot link-pølse og brisket på Warpigs Brewpub
Hot link-pølse og brisket på Warpigs Brewpub

Brisket’en var rett og slett himmelsk. God, saftig og fullstendig mør. Kjøttet kunne nærmest ha blitt spist med teskje. Selve kjøttet hadde en god og dyp røyksmak, som ikke var for påtrengende, slik brisket skal ha. Av krydder var det kun brukt salt og pepper, helt i tråd med klassisk Central Texas barbecue. Pølsa var nydelig og grov. Den hadde en god kjøttsmak, med noen gode treff av karve innimellom chili’en. For dette var ikke som chilipølsa du rasker med deg fra Rema. Denne hadde et veldig godt spark, uten at heten ble for påtrengende. Pickles og colseslaw var også svært gode, og ga smaksløkene nødvendig pauser innimellom.

Coleslaw på Warpigs
Coleslaw på Warpigs

At de spilte Slayer, Judas Priest, gammel Metallica og Pantera mens jeg var der, satte bare prikken over i’en.

Warpigs Brewpub er kanskje det stedet i Norden du får best barbecue.  Det er ingen tvil om at de vet hvordan babrcue skal gjøres, smake og serveres.

Warpigs Brewpub

Flæsketorvet 25 – 37

1711 København V

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.