Barbecue kyllinglår

Barbecue kyllinglår

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Kyllinglår har mer fett enn kyllingbryst. Derfor smaker de langt bedre og er mye saftigere enn filetene. Kyllinglår har dessuten skinn som, om du gjør det riktig, blir herlig sprøtt.

I amerikanske barbecuemiljøer snakker man om «bite-through skin», nemlig det at skinnet er sprøtt og kjøttet under er saftig.  For å få til dette krever det varme og tid. Ikke for mye slik at skinnet blir brent, men akkurat passe slik at det blir gyllent og fint.

Kyllinglår krever litt mer tid enn fileter. Belønningen er smakfull kylling. Dessuten er det mye morsommere å spise ettersom du kan ta låret i hånda og gnage i vei. Beina kan du bruke til å koke kraft seinere.

Her er min oppskrift på barbecue-kyllinglår.

Du trenger:

1 helt kyllinglår per person (gjerne lår med ryggbein)

Treager Pork & Poultry-rub

Barbecue-saus, som Drit Forbanna eller en hjemmelaget variant

Salt

Begynn med å tørke kyllinglårene godt med kjøkkenpapir. Legg dem på en skjærefjøl og strø litt salt over på alle sider. Smak gjerne litt på rub’en om du ikke har brukt den før slik at du kan justere saltmengden. Dryss så generøst med Traeger Pork & Poultry-rub, slik at lårene er jevnt dekket uten klumper.

Fyr opp grillen og gjør i stand til indirekte grilling dersom du har en kull- eller gassgrill. Bruker du en Traeger kan du gjerne gi kyllinglårene litt røyk før du drar opp temperaturen. Da går du for en temperatur på rundt 100 grader. Husk at lavere temperatur gir mer røyk. Røyk kyllinglårene i en halvtimes tid, eller opptil en time, avhengig av hvor mye røyk du vil ha og hvor god tid du har. Dersom du velger å gjøre dette kan det være at du opplever at kjøttet innerst mot beina er rødt selv om kjernetemperaturen viser over 65 grader. Ta det helt med ro. Kjøttet er ferdig stekt. Dette skyldes rett og slett en kjemisk reaksjon som oppstår mellom beina og røyken.

Skal du ikke røyke kyllinglårene først, fyrer du grillen opp til en temperatur rundt 180 grader. Legg kyllinglårene på indirekte varme. La dem ligge og godgjøre seg i 30 minutter før du begynner å sjekke dem. Du behøver ikke å snu dem. Endelig kjernetemperatur bør være rundt 65 grader. Ikke bli redd dersom temperaturen går litt over dette, kyllinglår tåler litt.

kyllinglår er snadder
Kyllinglår er utrolig godt å grille

Hell litt saus i en liten bolle og bruk en silikonpensel for å ha sausen på kyllingen. La kyllingen ligge på grillen i fem-seks minutter slik at sausen får «satt» seg.

Kyllingår er snadder
Kyllinglår med og uten saus
Kyllingår er snadder
Sausen gir låret en fantastisk farge og smak

Da er kyllinglårene klare til servering. Ha gjerne litt syltet rødløk, mac n’cheese, potetsalat eller en enkel grønn salat ved siden av.

pitmaster