Mac n’ cheese

Mac n’ cheese

Mac n’ cheese, eller macaroni and cheese, er den ultimate amerikanske kosematen. Dette er noe alle amerikanere vokser opp med, fattige som rike, svarte, hvite, latinos. Mac n’ cheese (og billige nudler) har reddet mang en amerikansk collegestudent fra å forkomme av sult og hjemlengsel.

Her til lands har vi ikke det samme forholdet til dette, men amerikanske tv-serier og filmer, samt økende interesse for amerikansk mat annet enn burgere, har ført til at man kan finne mac n’ cheese på enkelte restauranter nå. Og nei, det er ikke bare å lage en ostesaus og slenge kokt makaroni oppi. Det er ikke det samme. Her er en langt enklere måte, som smaker så mye bedre.

Denne oppskriften skal jeg ikke ta æren for. Jeg fant den på seriouseats.com, og den er latterlig enkel. Den kan skaleres opp eller ned, men bare pass på at mengdeforholdene blir de samme. Og de er uhyre enkle.

Mac n’ cheese

Du trenger:

200 gr ukokt makaroni

200 gr melk

200 gr revet ost (bruk cheddar, jarlsberg, gouda, ja, du skjønner)

Ha makaronien i en kjele og dekk så vidt med vann. Rør av og til slik at pastaen ikke klumper seg. Når vannet nesten er kokt inn, heller du over halvparten av melka. Rør til melka nesten er kokt inn før du heller over resten av melka og halvparten av osten. Rør til osten er smelta og melka nesten er kokt inn. Ha i resten av osten og rør til den er smelta, og sausen er deilig kremete.

Macaroni and cheese
Mac n’ cheese, makaronistuing på amerikansk vis

Spis den som den er, eller topp med sprøstekt bacon, pulled pork, eller biter av barbecue høyrygg. Eller server den som en del av en større barbecuemiddag, med coleslaw og andre ring på bordet.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.