Grillet andebryst med rødbeter og grillet endive

Grillet andebryst med rødbeter og grillet endive

Andebryst er utrolig god mat. Dessverre koster and i Norge mye, slik at vi nok ikke spiser så mye av dette nydelige kjøttet som vi kanskje burde.

Vanligvis stekes andebrystet i panne til det er lett rosa. Det avgir en god del fett, men den gode nyheten er at dette fettet ligger under skinnet, slik at kjøttet er relativt magert. Bruker du stekepanne når du lager andebryst er ikke fettet et stort problem. Det kan være at det spruter litt, men ikke noe verre enn når du steker bacon.

Grillet andebryst er enda bedre. Her får du en lett røkt smak, og bruker du ved eller pellets, kommer trerøyken virkelig til sin rett. I motsetning til når du steker andebrystet i panne, kan fettet bli et problem når du griller. Når fettet renner ned og treffer de varme kullene vil du få flammer, så her gjelder det å passe litt på. Samtidig, ikke la dette skremme deg fra å grille andebryst. Det gjelder bare å være årvaken og stå parat med grilltanga for å flytte brystet unna.

Grillet andebryst med bakte rødbeter og grillet endive

Til to personer trenger du:

2 andebryst

2 rødbeter

1 endive

Start dagen før med å tørke andebrystene godt med kjøkkenpapir. Snitt i skinnet, men pass på at du ikke skjærer ned i kjøttet. Salt andebrystene godt på begge sider, legg på en asjett med skinnsiden opp og set i kjøleskapet natten over.

Fyr opp grillen og bruk indirekte varme, det vil si ha kullene på én side av grillen. Bruk gjerne en blanding av kull og ved. Kullet gir varme og veden gir smaken. Bruker du pelletsgrill stiller du den på 120 grader.

Når kullene er klare, legger du rødbetene rett ved siden av kullene. La de ligge der i ca 20 minutter før du snur dem, slik at de får varme fra begge sider. Når de er møre, ta dem ut fra grillen, og skjær av skinnet. Del rødbetene i skiver og eventuelt små fine terninger.

Rødbeter, grønnsaker, grillet
Bakte rødbeter er nydelig sommermat. Legg dem rett ved kullene i ca 40 minutter

Del endiven i to. Stryk litt nøytral olje, som rapsolje, på snittsiden. Dryss litt sukker på snittsiden. Legg endivene med snittsiden ned på direkte varme. Snu dem når snittsiden er blitt litt svidd. Når endivene har en god og karamellisert overflate er den klar. Legg til side på indirekte varme.

Endive, grillet, grønnsaker, tilbehør
Grillet endive har en lett bitter og søt smak, og passer svært godt til vilt, fisk og kylling på grillen.

Legg andebrystene på direkte varme, med kjøttsiden ned. Grill dem til de har en kjernetemperatur på rundt 35 grader. Snu dem slik at skinnsiden kommer ned, og fortsett å grille dem på direkte varme. Det er nå det fort kan komme flammer, så stå klar med grilltanga. Det gjør ikke noe om noe av skinnet blir litt svidd, men du vil heller ikke ha kullsvart skinn. Det er ikke noe godt. Ta de av grillen når de har en kjernetemperatur på rundt 50 grader, og la de hvile noen minutter.

And, andebryst, grillet, vilt, fjørfe, viltkjøtt
Å grille andebryst er utrolig enkelt. Og det er utrolig godt.

Skjær andebrystene i skiver, dander pent på en tallerken sammen med endiven og rødbetene.

Grillet andebryst med bakte rødbeter og grillet endive

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.