Inspirasjon til grilling og barbecue

Inspirasjon til grilling og barbecue

 

Her er noen av mine store inspirasjonskilder:

Francis Mallmann er Argentinas og Sør-Amerikas største kokk. I årevis har han grillet seg gjennom kontinentet i all slags vær. For et par år siden var han hovedpersonen i en episode av den utrolige Netflix-serien Chef’s Table. Han har gitt ut to engelskspråklige kokebøker som jeg ikke får anbefalt nok, Seven Fires og Mallmann on Fire.

Aaron Franklins betydning innen moderne barbecue kan knapt undervurderes. Han har gjort brisket til kunst, og boka hans, Franklin Barbecue: A meat-smoking manifesto, er én av bøkene du bør ha i hylla (eller på nattbordet) dersom du er interessert i barbecue. I samarbeid med den lokale PBS-stasjonen i Austin, gjorde han for noen år siden en serie videoer med tittel «BBQ with Franklin» som ikke bare er informative, de er også morsomme og sjarmerende:

En annen fantastisk YouTube-kanal er All things BBQ, der Chef Tom gjør produktvurderinger, gir deg tips om tilbehør til barbecue og grillmat. og Dette er en kanal med godt produserte videoer medteknikker for trimming av kjøttstykker, bruk av rubs og sauser, og hvordan du skal lage skikkelig barbecue. De bruker en del sauser og rubs som nok ikke er like lett å få tak i her til lands, men da er det bare å eksperimentere på egenhånd.

Meathead Goldwyn er mannen bak nettsiden Amazing Ribs som er fylt til randen med oppskrifter, artikler og ikke minst, en vitenskapelig tilnærming til barbecue og grilling. Her avlives myter over en lav sko, og han kommer med gode tips til hvordan man faktisk bør lage barbecue. Her får du godt innblikk i de kjemiske og fysiske prosessene som ligger bak maten som lages på grillen eller smokeren. Nettsiden har ganske håpløs layout og design, men er likevel verdt et besøk eller tre. Boka hans, Meathead Goldwyn: The science behnd grilling and barbecue er selvskreven for enhver som er interessert i denne type matlaging.

Steven Raichlin kan kanskje anses som en konkurrent til Meathead. Han har en litt mer tradisjonell tilnærming til barbecue og grilling. På siden hans, Barbecue Bible, finner du masser av oppskrifter, ikke bare amerikanske, men også internasjonale grilloppskrifter, oppskrifter der tradisjonell barbecue får en twist og mye mer. Det er produkttester, artikler om matttrender, og han har også en egen nettbutikk (pass på tollgrensa).

Rodney Scott driver med en ting. Og det er såkalt «whole hog barbecue». Som navnet tilsier er dette å bruke en hel gris til barbecue. Helt, helt fantastisk. Han har vært med i en rekke matprogrammer, og er også hovedpersonen i en kort film du finner på YouTube.

Magasinet Southern Living har også produsert en liten film med flere pitmasters i de amerikanske sørstatene. Dette er ren og skjær nytelse.

pitmaster

Én kommentar til «Inspirasjon til grilling og barbecue»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.