Festmeny for grillen!

Festmeny for grillen!

Norsk vår og sommer er full av festdager, late dager, lange kvelder og lange helger. Her har jeg samlet noen av oppskriftene mine til en real festmeny for grillen din, enten det er 17. mai, konfirmasjon, venner eller naboer på besøk. Disse oppskriftene vil garantert imponere gjestene!

roastbiff
Roastbiff, oksestek, kjært barn har mange navn. Nydelig til middag, topp som pålegg

Roastbiff er selvskreven på en festmeny som denne. For det er noe eget med en stort stykke oksekjøtt som er grillet til det er perfekt. Koldtbord? Ikke noe problem. Lag roastbiffen dagen før, og skjær den opp i pene skiver. Den vil bli meget populær!

Oppskriften finner du her

Helgrillet mørbrad
nesten i mål! La kjøttet hvile noen minutter etter at du tar det av grillen.
Nesten i mål! La kjøttet hvile noen minutter etter at du tar det av grillen.

Mørbrad synes jeg er enda bedre enn indrefilet på grillen. Mørbrad er et biffstykke, i likhet med ytre- og indrefilet, men ikke like mør i utgangspunktet. Men mørbraden smaker utrolig mye mer. Og gjort riktig, blir den nydelig mør.

Oppskriften finner du her

barbecue høyrygg
Mmmm barbecue-høyrygg er snadder

Høyrygg er et stykke som ofte benyttes som grytekjøtt her til lands. Det er det ingen grunn til. Dersom du behandler høyryggen som en brisket, belønnes du med et kjøtt som er så mørt at du nærmest kan spise med skje.

Oppskriften finner du her

babyback ribs
Babyback ribs med shiners

Skikkelige spareribs kan være litt utfordrende å få tak i Norge. Babybacks er mindre enn spareribs, og er knallgode. Og for mange er det ikke skikkelig grillfest uten ribs. Her får du en steg for steg-oppskrift på babybacks.

Oppskriften finner du her

pulled pork
Pulled pork er nydelig! Bruk et par tynne arbeidshansker med et par nitrilhansker utenpå når du skal rive kjøttet i biter. Server med hamburgerbrød, South Carolina Mustard Sauce og coleslaw!
Pulled pork er nydelig! Bruk et par tynne arbeidshansker med et par nitrilhansker utenpå når du skal rive kjøttet i biter. Server med hamburgerbrød, South Carolina Mustard Sauce og coleslaw!

Pulled pork har raskt blitt en folkekjær rett her til Norge. Og det er ganske gøy å invitere gjester på ekte pulled pork. For dette er noe ganske annet enn de forferdelige greiene du finner i butikken. Det kan ikke sammenlignes.

Oppskriften finner du her

 pork belly burnt ends
Burnt ends, pork belly, ribbe
Pork belly burnt ends, burnt ends gjort med ribbe

Pork belly burnt ends tok barbecue-verden med storm i fjor, og det er ikke uten grunn. For dette er utrolig deilige munnfuller svineribbe med smak av røyk og herlig barbecuesaus.

Oppskriften finner du her

kyllingvinger
Deilige kyllingvinger med nydelig chilisaus fra Kolsås. Perfekt til fest, filmkvelder, og ikke minst, noen kalde øl
Deilige kyllingvinger med nydelig chilisaus fra Kolsås. Perfekt til fest, filmkvelder, og ikke minst, noen kalde øl

Kyllingvinger er alltid godt å mumse på, enten det er til en fotballkamp eller rundt langbordet i hagen. Disse er litt sterke, men du bestemmer selv styrken på dem.

Oppskriften finner du her

Tilbehør

En festmeny er ikke komplett uten litt tilbehør!

Coleslaw er klassisk tilbehør til barbecue og grillmat

Coleslaw er selvskreven på bordet når det inviteres til fest. Sprø kål og fyldig dressing danner en fin konrast til grillmaten. Oppskriften på min coleslaw får du her

I del fem av barbecueskolen min skrev jeg om sauser og rubs som vil hjelpe deg løfte grillfestmaten til nye høyder. Du kan lese den her

Coleslaw, pulled pork, karamellisert løk, Carolina mustard sauce. Himmelen som en sandwich.

Carolina mustard sauce, eller Carolina gold, er en sennepsbasert barbecuesaus som er særdeles godt egnet til kylling og svin. Litt søt, litt sur, og med den herlige snerten fra sennepen. Dette har raskt blitt en favoritt i heimen. Oppskriften finner du her

Ønsker du en litt mer tradisjonell barbecuesaus, finner du den her

Rødløk er godt. Syltet rødløk er enda bedre. Enten det er på pølsa, på taco, på hamburgeren eller til pulled pork. Og det er nesten latterlig enkelt. Bare se her

pitmaster