Grillet løk
Gul løk er en beskjeden grønnsak. Det er sjelden den får spille hovedrollen i en rett (joda, løksuppe, men det er unntaket). Den gjør ikke så mye av seg i grønnsaksdisken. Billig er den også. Rå løk kan være godt i små mengder. Men gi løken litt kjærlighet, varme og tid, så blir den søt og herlig.
Det er ikke uvanlig å sautere løken, eller la den godgjøre seg i en gryte over lang tid. Så hvorfor ikke bruke grillen for å oppnå det samme?
Du trenger:
To store gule løker
Smør
Olivenolje eller rapsolje
Balasmicoeddik
Salt, pepper
Slik gjør du det:
Skjær av topp og bunn på løken, og ta av de ytterste lagene av skallet. Skjær løken i skiver på en halv centimeter. Legg løken i aluminiumsfolie. Ha på salt, pepper, litt olje og eddik i annethvert lag med løk, og legg en god bit med smør på toppen til slutt. Pakk godt inn, og ta et ekstra lag aluminiumsfolie rundt slik at det blir helt tett. Legg foliepakken ned i grillen ved siden av kullene. Eventuelt legger du den til side på grillen på indirekte varme. La den ligge der i minst en time, men den kan godt ligge der i to timer eller mer. Har du lagt den ned ved kullene, må du bare passe på å snu den av og til slik at varmen blir likt fordelt.
Når maten er klar, tar du pakken ut, og åpner folien. Ta ut løkskivene og server i en bolle, eller ved siden av maten du skal servere.
Grillet løk passer utrolig godt til det meste av grillmat, som biff, på burgeren eller pølsa, til grillet kylling eller svin. Eller som tilbehør på en real sandwich.