Pot smokin’ scorpion Bajou shrimp

Pot smokin’ scorpion Bajou shrimp

Scampi er nydelig grillmat. Her blir de krydret med krydder og saus fra Wild Fire Foods. Disse grillspydene har nydelig grillsmak og perfekt hete.

Pellets og grillutstyr ble levert av Traeger Norge og BBQ Shop. Utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods.

Sjømat er noe vi nordmenn bør grille mer av. Det er slettes ikke vanskelig, går raskt og er utrolig godt.

Det du skal passe på, er å grille grille sjømat og skalldyr for lenge. Da blir de tørre og kjedelige, for ikke å si seige som viskelær. Med andre ord, bruk høy temperatur og kort tid.

Disse grillspydene er en nydelig lunsj, eller en herlig forrett dersom du har gjester.

Du trenger

500 gr scampi

1 ss nøytral olje, som rapsolje

1 ss Spice blend of the Bajou

2 ss Pot smokin’ Scorpion hot sauce

Slik gjør du det

Tin scampiene på en utbrettet avis.

Rens dem for skall. Bruk en skarp kniv og snitt langs ryggen og fisk ut den lille tarmen som er der.

Tørk scampiene godt med kjøkkenpapir og legg dem i en bolle.

Ha på olje og bland godt. Strø over Spice blend of the Bayou.  Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i en til tre timer.

Fyr opp grillen til maks.

Mens du venter på at grillen blir varm, trer du scampiene på grillspyd. Det er egentlig ikke nødvendig, men gjør det lettere å snu dem på grillen. Dessuten ser det bra ut. 

Bruk grillspyd når du skal grille scampiene, det gjør det mye lettere å snu dem

Bruker du grillspyd av tre eller bambus, bør du legge dem i vann i en times tid. Da forhindrer du at de antenner så lett.

Her har jeg brukt en Traeger Ranger, som er en portabel pelletsgrill. Den er kanskje liten, men gjør alt det storebrødrene gjør. En fantastisk morsom grill, og perfekt på hytta, båten eller i campingvogna.

Grill spydene med scampi to-tre minutter på den ene siden. Snu dem og pensle dem med Pot smokin’ Scorpion hot sauce. 

Grillet sjømat er så godt!

Ta scampiene av grillen så snart de er ferdige. Overkokt sjømat er ikke noe godt.

Grillede scampi med Pot Smokin’ Scorpion Hot Sauce og Spice Blend of the Bayou fra Wild Fire Foods

Strø over litt finhakket koriander, mynte og persille.

Server som en liten forrett, som noe godt til en god øl eller hvitvin. Eller ha dem som en deilig lunsj.

pitmaster