Unødvendig nødvendig grillutstyr

Unødvendig nødvendig grillutstyr

Innlegget inneholder sponsede lenker

Så du har kjøpt deg grill? Gratulerer.

Og kjøpt deg grill sett med grillspade, grillgaffel og grillklype? Flott. Tennrør til kullgrillen? Flotters. Trekk? Prima. Grillvott? Tommel opp.

Da har du det meste du trenger for å komme i gang. Og strengt tatt behøver du ikke så mye mer enn det. Dog er det alltid muligheter for å kunne utvide utstyrsskuffen litt. De tre tingene jeg skal anbefale i dag koster ikke stort, men er veldig praktiske. De er helt klart unødvendige, men også nødvendig grillutstyr.

Mattermometer

Et godt termometer er nødvendig for å vite kjernetemperaturen på kjøttet.

Dette er faktisk ikke så unødvendig. Faktisk er det ganske nødvendig. Selv om om du selv mener du kan se og kjenne på biffen når den er klar, så kan du ikke det. Da gjetter du. Og som med så mye annen matlaging er det også mest å redusere gjettingen når det gjelder grillmaten til et absolutt minimum. Har du ikke innebygget termometer til maten på grillen din  bør du skaffe deg et lite batteridrevet ett så raskt som mulig. Finn et du kan folde sammen, så tar det ikke så stor plass. Og som med så mye annet er det mulig å bruke ganske mange kroner på et termometer. Eller ikke. Bare ikke bruk for lite, for du får ofte det du betaler for. Thermapen er hva proffene i USA bruker, og du finner dem til salgs i Norge her. Jeg bruker termometeret som fulgte med Traegeren min. I tillegg har jeg anskaffet et Thermopro-termometer som er helt greit.

Grillhansker

varmesikre hansker er svært praktiske. Men pene er de ikke.

Ja, men jeg har jo grillvotten min, tenker du kanskje. Joa, den er grei nok den, men jeg liker dem ikke. Jeg synes de er store og klumsete. Og de er særdeles lite egnet til å gjøre noe som helst praktisk med. Grillhansker er ganske tykke varme- og ildsikre hansker som gjør at du kan håndtere svært varme ting, som grillrister, ildfaste former, rote rundt i kull med ildtangen og en god del andre ting uten å være redd for å brenne deg. Og du gjør det med fem fingre. Ikke et vottekledd hånd. Jeg kjøpte mine på AliExpress og er storfornøyd med dem. Jeg kjøpte  ikke silikon-varianten da de ser veldig glatte ut. Husk at du ikke bør håndtere maten med disse. Da kan du heller kjøpe noen tynne hagehansker og trekke et par latekshansker utenpå disse igjen.

Sprayflaske

9352584069150.jpg (305×600)

Bruk en sprayflaske fylt med utvannet eplejuice eller eddik, eller buljong når du lager spareribs, høyrygg, brisket eller pulled pork for å kjøle ned overflaten på kjøttet og få herlig bark. Eller lag en saltlake og spray på, slik de gjør det i Argentina. De koster 34,90 kr på Clas Ohlson og er vel verdt pengene.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.