BBQ-saus
Barbecue-saus er for mange en søt, tomatbasert saus som brukes til å dynke grillmaten med slik at det bare smaker søtt. Men det er utrolig mange variasjoner av barbecue-saus. Kansas style er kanskje den mest kjente, som er basert på ketchup og molasses (et biprodukt fra sukkerproduksjon), men du har sennepsbaserte sauser som i Georgia og eddikbaserte som i Virginia.
Her er en enkel saus som tar veldig kort tid å lage. Selv om den er ketchupbasert, er det nok eddik og litt hete i den til å unngå at det blir for søtt. Denne passer veldig godt til pulled pork, ribs og grillet høyrygg.
Du trenger:
1,5 dl ketchup
2 dl eplesider eddik
2 spiseskjeer frysetørket kaffe
2 spiseskjeer worchester-saus
salt og pepper
litt sukker
hot sauce (som Tabasco og lignende), evt. litt tørket chili
Ha alt i en liten gryte, rør forsiktig rundt og la det hele koke opp. La sausen småputre i ca. 10 minutter før du slår av varmen og lar sausen avkjøles.