Flatbrød
Dette er ikke tradisjonelle norske flatbrød, men ligner litt på de man kan få i Midtøsten.
Disse lages rett på grillen, og smaker aller best når de er helt ferske og varme.
Du trenger:
Ca 400 gr hvetemel
3,5 dl yoghurt naturell (jeg liker å bruke russisk yoghurt)
2 tsk bakepulver
1 tsk salt
Bland alt det tørre i en bolle, og ha i yoghurten. Elt det godt sammen. Denne deigen skal bare samles, så det er ikke nødvendig å elte den like lenge som en gjærdeig.
Form deigen til en pølse, og del den i 6-12 emner, alt etter hvor store flatbrød du ønsker.
Ha godt med mel på en bakeplate eller kjøkkenbenken, og kjevle ut hvert emne til de er 1-3 mm tykke. Ha litt mel på hvert av brødene og legg de på en asjett eller lignende.
Stek flatbrødene på en god og varm grill, gjerne i omganger avhengig av størrelse. Snu dem når de begynner å boble og blåse seg opp.
Passer svært godt til grillspyd, kylling, lam og storfe.
Server gjerne med yoghurtdressing og en frisk salat.