Kinaputt-svinefilet med nudler

Kinaputt-svinefilet med nudler

Kinaputt fra Drit Forbanna løfter denne svinefileten til nye høyder. Og med grillede grønnsaker og nudler til har du et komplett måltid.

Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Forbanna BBQ Saus.

Kinaputt fra Drit Forbanna er en saus inspirert av kinesiske smaker Den kan minne litt om en hoisin-saus, men har et aldri så lite spark som løfter det hele.

Å lage litt asiatiskinspirert mat på grillen. Du kan selvsagt bruke en wok, men har du en grillplate eller støpejernspanne, funker det fantastisk bra.

Kutt grønnsakene i like store deler, og pass på at grønnsakene som tar lengre tid, som gulrøtter, skjæres i mindre biter enn soppen, som trenger mindre tid.

Det kan være lurt å sette grillplaten eller woken på grillen mens du griller svinefileten. Dermed er jernet allerede varmet opp når du skal skru opp varmen til slutt.

Kinaputt-svinefilet med grillede nudler og grønnsaker

400 gr svinefilet

Rub
1 tsk allehånde
1 tsk malt ingefær
1 tsk five spice
½ tsk chili (medium sterk)
½ tsk malt anis
5 gr salt

Eggnudler
1 gulrot, strimlet
½ gul løk
2 sopp, i skiver
Evt andre grønnsaker, f eks brokkoli, i små biter
1 tommelfingerstor bit fersk ingefær, skrellet og strimlet
3 fedd hvitløk, finhakket
½ rød paprika, strimlet
½ gul paprika, strimlet
7-8 sukkererter, delt i to
1 vårløk, i tynne skiver
Seasamfrø
2 ss soyasaus

Drit Forbanna Kinaputt-saus

Bland ingrediensene til rub’en.
Skjær av overflødig fett, sener og annet av svinefileten.
Dryss godt med rub på alle sider av svinefileten.

Fyr opp grillen til 180 grader. Jeg bruker en Traeger Ranger, som kommer med en egen grillplate.  Denne grillplaten er perfekt til å lage mat som normalt vil falle gjennom grillrista. Bare en av mange grunenr til at jeg virkelig digger Ranger-modellen. Som med andre Traeger-modeller, stiller du inn varmen og trykker på «Ignite». Deretter er det bare å vente på at grillen skal bli varm.

Legg svinefileten på indirekte varme, og grill den til den har kjernetemperatur på 60 grader.

Ha litt Drit Forbanna Kinaputt i en bolle, og bruk en silikonpensel til å pensle svinefileten til du har en fin glasur. Du kan gjerne ha på en to-tre lag med saus.
Svinefileten er ferdig ved en kjernetemperatur på 68-74 grader, alt etter hvor rosa du vil ha den.
Ta den av grillen og la den hvile mens du ordner grønnsakene.

Kok nudlene etter anvisning på pakken. Hell av i en dørslag og skyll godt med kaldt vann. Ha litt rapsolje eller annen nøytral olje over og bland godt.

Skrell og kutt grønnsakene i små biter.
Varm opp en grillpanne eller wok på grillen sammen med svinefileten. Har du ikke det, går det helt fint å gjøre dette i en stekepanne eller wok på komfyren.
Ha litt nøytral olje i pannen, og ha grønnsakene oppi. Stek dem på relativt sterk varme til de begynner å bli litt møre, men fortsatt har tyggemotstand.
Bland inn nudlene med grønnsakene. Du kan gjerne ha litt soyasaus på også.

Svinefilet med Kinaputt, grønnsaker og nudler er nydelig

Skjær svinefileten i tynne skiver, og legg opp på en tallerken sammen med nudler og grillede grønnsaker.
Dryss gjerne litt finsnittet vårløk og sesamfrø over, men dette er helt opp til deg.

pitmaster