Kyllingvinger – deilig barbecue-fingermat
Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.
Kyllingvinger er utrolig godt. Jeg har skrevet om kyllingvinger tidligere, men en god ting kan jo gjerne gjentas. Det vil si, dette er selvsagt et ny oppskrift.
Disse kyllingvingene skal først få seg en runde med røyk, noe som gir en herlig smak sammen med saus og rub fra WildFire Foods. For at skinnet skal sprøtt, akkurat slik det skal være, kjøres varmen opp mot slutten. Det hele vil ta ca halvannen time.
Du trenger:
ca 1,5 kg kyllingvinger
ca 6 gr salt
Olje, nøytral, som f eks rapsolje
2-3 rause spiseskjeer WildFire Foods rub The Americas
2-3 rause spiseskjeer WildFire Foods Habanero Mango hot sauce
Dersom du har kjøpt frosne kyllingvinger, tiner du dem over natta i kjøleskapet. Er de hele, må du frem med kniven og trimme litt. Jeg skal ikke belemre deg med mye om hvordan du trimmer og klargjør kyllingvinger for grillen. Det kan du lese, og se, her.
Når du har trimmet ferdig kyllingvingene, har du dem i en stor bolle. Hell over litt olje og bland godt slik at vingene er godt dekket. Så strør du over salt og The Americas-rub fra WildFire Foods. Du kan selvsagt lage en egen rub, eller bruke det krydderet du selv foretrekker. Her vil jeg likevel anbefale at du bruker noe som sparker litt.
Fyr opp grillen til rundt 100 grader. Husk, lav temperatur gir mer røyk, og det er nettopp det disse skal få. Legg kyllingvingene på grillen, og la røyken gjøre sitt i en halvtime til en time, litt avhengig av hvor mye røyksmak du vil ha og hvor dårlig tid du har. Traegers Ironwood- og Timberline-modeller har en innstilling som heter «Supersmoke» som er perfekt til dette.
Når kyllingvingene har fått nok røyk, tar du dem av og øker temperaturen til 200 grader. Legg vingene tilbake og grill dem videre i 40-60 minutter til skinnet er sprøtt.
Nå er kyllingene nesten ferdige. Ta dem av grillen og ha dem i en stor bolle. Hell over habanero mango hot sauce fra WildFire Foods, eller en annen sterk chilisaus. Sausen skal bare så vidt dekke vingene. Legg vingene tilbake på grillen i fem minutter slik at sausen får satt seg.
Server omgående, gjerne med et par iskalde øl ved siden.