Wild Fire Foods chilisauser – håndlagde herligheter fra Kolsås

Wild Fire Foods chilisauser – håndlagde herligheter fra Kolsås

Wild Fire Foods produserer chilisauser og krydderblandinger basert på norske råvarer. Det er ekteparet Jeffrey og Janniche Dyrø som startet bedriften for vel et år siden på Kolsås rett utenfor Oslo.

Sausene er inspirert av Jeffreys bakgrunn. Som barn reiste han mye rundt i Thailand, Japan og andre steder fordi foreldrene var i det amerikanske militæret. Den omflakkende tilværelsen ga ham mulighet til å prøve lokale smaker og og kjøkken. Men det var bestemoren Anna Mae som gav ham de beste barndomsminnene. Moren hans er Blackfoot og Cherokee, mens faren er karibisk, noe som også gjenspeiler seg i produktene som Wild Fire Foods produserer i dag. Etiketten med totemet er en hyllest til denne bakgrunnen.

I dag produserer Wild Fire Foods tre ulike chilisauser, cayenne, mango habanero og jalapeno, samt flere krydderblandinger inspirert av tradisjonelle amerikanske krydre og urter. De har også et par ulike barbecuesauser og en woksaus.

Jeg har testet de tre chilisausene, eller hot sauces, med ulike kjøtttyper og fisk.

For det første, dette er utrolig vellagde sauser. Smakene er balanserte, med nok syre og hete fra chiliene til å gjøre det interessant. Samtidig er fruktigheten beholdt, slik at sausene ikke bare blir sterke. Du smaker virkelig chilifrukten.

 

Cayennesausen funket også utrolig godt på taco med pulled pork
Cayennesausen funket også utrolig godt på taco med pulled pork.

Cayennesausen er nydelig til fisk, enten det er torsk, laks eller annen type fisk. Jeg prøvde den bare til stekt og grillet fisk, men dette er en veldig god allround saus. Den passer veldig godt til kylling også. Dette er en saus du gjerne kan ha på tacoen, over nachos, på pølser, ja, egentlig det aller meste.

 

Wild Fire Foods' Jalapeno-saus er utrolig god på det meste av kjøtt og grønnsaker
Wild Fire Foods’ Jalapenosaus er utrolig god på det meste av kjøtt og grønnsaker

Jalapenosausen har god en god hete fra chilien, og du kjenner de ulike smakene. Denne var utrolig god på pulled lamb og til svin. Denne sausen tror jeg også vil gjøre seg veldig godt på spareribs og sammen med pulled pork.

 

Norsk ribbe møter karibisk fyrighet fra Wild Fire Foods, fantastisk kombinasjon
Norsk ribbe møter karibisk fyrighet fra Wild Fire Foods, en fantastisk kombinasjon!

Mango habanero var kanskje den sausen jeg var mest spent på. Det er noe med blandingen av mango og habanero-chili som, når det er gjort riktig, blir fantastisk godt. Jeg testet denne først på and, som andetaco, og herlighet som den innfridde. Mangoen gir sausen hakket mer fruktighet og litt sødme som stod veldig godt til andekjøttet.   Jeg har også prøvd den på ribbe, noe som var en fantastisk god kombinasjon.

Krydderblandingen Spice Blend of the Harvest anbefales til stekt kjøtt, fjørfe, i stuffinger eller som marinade. Jeg har brukte den på lam, and og kylling. Blandingen har har mye rosmarin, salvie, hvitløk og timian. Dette er en veldig aromatisk blanding, uten at den tar over for kjøttsmaken.

Samtlige av sausene fra Wild Fire Foods er laktose- og glutenfrie.

Du finner hjemmesiden deres her.

Uoppfordret sendte Wild Fire Foods meg en pakke med tre chilisauser og en krydderblanding. De har ikke bedt om en produktanmeldelse eller lagt føringer for dette innlegget.

pitmaster