Wild Fire© Hot wings – kyllingvinger med snert!

Wild Fire©  Hot wings – kyllingvinger med snert!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Wild Fire Foods sendte meg sauser til fritt bruk uten noen form for krav om gjenytelse eller redaksjonell inngripen.

Kyllingvinger er billige og enkle å få tak i. De er perfekt tilbehør til en kveld foran TV’en, eller sammen med et par kalde øl. Og de du lager selv blir langt bedre enn de forferdelige ferdiggrillede kyllingvingene. Dyre er de også.

Men nok om det. Jeg har skrevet om kyllingvinger før, og tenkte det var på tide å komme med min helt egen hot wings-oppskrift, der jeg bruker en av de fantastiske chilisausene fra Wild Fire Foods på Kolsås. For hot wings er utrolig godt å mumse på, enten du skal kose deg med en film, sport, eller rett og slett har lyst på noe utrolig digg. Hot wings egner seg også veldig godt som et alternativ til ventepølse.

Men hva er egentlig hot wings, undrer du kanskje? Vel, det er i utgangspunktet friterte eller stekte kyllingvinger som er dekket av en sterk chilisaus. Sausen kan variere fra den temmelig milde til en som bokstavelig talt sender deg nærmere skaperen din. Om du tror på en skaper da.

Først litt historie. Den mest kjente versjonen av hot wings, buffalo wings, skal ha oppstått på Anchor Bar i byen Buffalo i New York State i 1964. Teressa Bellissimo skal ha frityrstekt dem og helt over sin egen spesielle saus, for så å servere dem med blue cheese dip og selleri, fordi det var det hun hadde for hånden. Resten er, som de sier, historie.

Det er de som hevder at det må være en spesiell hot sauce, eller chilisaus, som skal til for å lage skikkelige buffalo wings, nemlig Frank’s Hot Sauce. Men vi skal ikke lage buffalo wings. Og vi skal definitivt ikke frityrsteke dem.

Disse kyllingvingene grilles på relativ høy varme i ca 40 minutter. Da er de saftige, møre og har sprøtt skinn, noe som er helt nødvendig for at de skal smake bra.

Du trenger:

1 kg kyllingvinger

Memphis Dust Rub

Salt

Saus:

1/2 flaske Wild Fire Foods Jalapeno Hot Sauce (Cayenne funker også)

50 gr smør

2 ss eplesidereddik

Tørk kyllingvingene godt. Dersom de ikke er delt i over- og undervinger, gjør du det. Dette tar veldig kort tid.

Dersom kyllingvingen er hel, må du dele den opp. Skjær av vingetippen, så deler du over- og undervingen.
Dersom kyllingvingen er hel, må du dele den opp. Skjær av vingetippen, så deler du over- og undervingen.

Hold kyllingvingen i et godt grep, og skjær av vingetippen gjennom leddet. Så gjør du det samme i leddet mellom over- og undervingen slik at du får en flat del og en del som ligner litt på et minikyllinglår. Amerikanerne kaller delene «flat» og «drumette». Pass på at det ikke er noen løse beinsplinter. Det er rett og slett ikke noe særlig å sette i halsen.

Kylliingvingen er delt i drumette, flat del og vingespissen er skåret av
Kylliingvingen er delt i drumette, flat del og vingespissen er skåret av

Legg kyllingvingene i en stor bolle, strø over litt salt og godt med Memphis Dust Rub. Bland godt, slik at krydderet blir jevnt fordelt. De kan med fordel stå et par timer, men har du ikke tid til det gjør det ingenting.

Legg kyllingvingene i en stor bolle og krydre godt.
Legg kyllingvingene i en stor bolle og krydre godt.

Fyr opp Traegeren eller grillen til rundt 200 grader. Jeg brukte eple-pellets til disse, noe som gir en mild og god røyksmak. Legg kyllingvingene på grillen med indirekte varme, og et par centimeters mellomrom slik at varmen og røyken kommer godt til. La dem ligge slik i minst 30 minutter før du sjekker dem. Grilltiden vil være rundt 40 minutter.

Kyllingvingene grilles på indirekte varme på 200 grader i ca 40 minutter
Kyllingvingene grilles på indirekte varme på 200 grader i ca 40 minutter

I mellomtiden lager vi sausen. Smelt smøret på lav varme i en stekepanne. Når smøret er smeltet, heller du oppi Wild Fire Foods Jalapeno Hot Sauce og eddik. Bland alt sammen og la smakene kombinere på svak varme.

Når kyllingvingene er klare, tar du dem av grillen og rett i stor bolle. Hell sausen over og bland godt slikt at alle vingene får et jevnt lagt av sausen. Serveres omgående med blue cheese dip og en kald øl!

Ha de grillede vingene i en stor bolle, hell over sausen og bland slik at vingene er godt dekket. Server omgående med blue cheese dip og en kald øl!
Ha de grillede vingene i en stor bolle, hell over sausen og bland slik at vingene er godt dekket. Server omgående med blue cheese dip og en kald øl!

pitmaster