Helgrillet kylling – en familiefavoritt

Pellets ble levert av BBQ Shop. Inneholder sponsede linker.

Helgrillet kylling er utrolig godt, utrolig enkelt og ikke minst, det er relativt billig. Billig fordi en passe stor kylling på 1,5-2 kilo vil være middag til en familie på tre-fire personer, pluss at det vil være rester til lunsj dagen etter. Bruk restene i en kyllingsalat eller som en kyllingsandwhich. Nydelig! Og er du som meg, tar du vare på beina og koker kraft etterpå.

Helgrillet kyllling som du lager selv er noe helt annet enn den du får kjøpt ferdig i butikken. Her styrer du krydder og urter selv, så slipper du det utrolig salte grillkrydderet som de ferdig grillede kyllingene i butikken druknes i. Jeg vet det er mange som liker det, men jeg er ikke en av dem. Griller du kyllingen hjemme, og følger denne oppskriften, vil jeg garantere deg sprøtt skinn, saftige bryststykker og lår som nærmest faller av beina.

Du trenger:

1 hel kylling, 1,5-2 kg

Salt og pepper

Urter og krydder etter egen smak. Rosmarin, hvitløk, estragon er nydelig på kylling

Skyll kyllingen godt kvelden før du skal grille den. Tørk den godt med kjøkkenpapir. Legg kyllingen på et skjærebrett. Skjært av eventuelle skinnbiter som er løse, som rundt åpningen etter halsen og bak.

For å gjøre skinnet ekstra sprøtt er det lurt å løsne det litt fra selve kjøttet. Stikk fingerne, eller, om du ikke vil skitne til hendene dine, bruk skaftet på en gaffel eller skje, mellom kjøttet og skinnet, og løsne det forsiktig.

Gni hele kyllingen inn med grovt salt, både utvending og innvendig, før du har på de krydderne du selv ønsker.

Gni kyllingen godt inn med grovt salt, pepper og andre krydder du liker
Gni kyllingen godt inn med grovt salt, pepper og andre krydder du liker

Dekk kyllingen med plastfolie og sett den i kjøleskapet natten over.

Når du skal grille, fyrer du opp Traegeren, eller den grillen du har, til 220 grader.

Ta kyllingen ut av kjøleskapet og legg den på indirekte varme dersom du bruker kull- eller gassgrill.

Grill kyllingen på 220 grader, indirekte varme, i ca. 90 minutter
Grill kyllingen på 220 grader, indirekte varme, i ca. 90 minutter

Grill kyllingen i ca. 90 minutter. Dersom du bruker et kjøttermometer, skal brystet ha en kjernetemperatur på 68 grader og lårene 65 grader. Eventuelt kan du stikke i brystet og lårene med en skarp kniv. Dersom kjøttsaften er klar, er kyllingen ferdig.

Når kjernetemperaturen i brystet er 68 grader, er kyllingen klar. La den hvile i 10 minutter før du skjærer opp.
Når kjernetemperaturen i brystet er 68 grader, er kyllingen klar. La den hvile i 10 minutter før du skjærer opp.

Ta kyllingen av grillen og la den hvile ti minutter før du skjærer av bryststykkene og lårene til servering.

Nydelig saftig kjøtt og deilig sprøtt skinn!
Nydelig saftig kjøtt og deilig sprøtt skinn!

Server med disse potetene og en deilig coleslaw!

Velbekomme!

14Shares