Marinert kyllingtaco med «Flytende Urter»

Marinert kyllingtaco med «Flytende Urter»

Jeg har lekt med litt med «Flytende Urter» fra Green Food AS de siste ukene. Og det gikk kort tid før jeg tenkte at disse må være fantastiske til en marinade. Og ikke minst med tanke på å lage kyllingtaco

Jeg skal innrømme at jeg nok ikke er verdens største fan av marinader. Det vil si, jeg marinerer kjøtt av og til, men ikke i den tro at det på noen måte mørner kjøttet. Eller at smaken trenger langt inn i det som marineres.

Derimot er marinader en flott måte å tilføre smak på i form av en væske. Og med «Flytende Urter» er det gjort i en fei. Som når man plutselig bestemmer seg for å lage kyllingtaco på en vanlig hverdag…

Du trenger:

400 gr kyllinglår, utbeinet

2 ss Flytende Urter koriander

2 ss Flytende Urter hvitløk

2 ss Flytende Urter Estragon

Flytende urter chili sovs etter smak

Saften fra en lime

Salsa:

2 tomater, finhakkede

1/2 gul løk finhakket

1-2 jalapeno-chilier, finhakkede

1 ts Flytende Urter koriander

1 ts Flytende Urter hvitløk

Saften fra en lime

Del de utbenede kyllinglårene i omtrent like store biter. De skal ikke være som munnfuller, men det kan være lurt å ha dem i samme størrelse. For de skal tres på grillspyd og grilles.

Bland alt til kyllingmarinaden i en pose, bland godt og legg kyllingbitene oppi. Pass på at kyllingen får et jevnt lag av marinaden rundt seg. Mariner kyllingen i minst en time, aller helst runt 12 timer.

Fyr opp grillen. Her kan du gjerne gå for direkte varme. Jeg skrudde på min Treager Ironwood 855, stilte inn temperaturen på 260 grader og trykket på startknappen. Etter ca 15 minutter ga appen beskjed om at grillen var klar.

Mens du venter på at grillen blir klar, trer du kyllingbitene på grillspyd. Ikke ha for mange på hvert spyd. Kyllingbitene skal være relativt flate og spredd langs spydet.

Når det er gjort, tar du en stor bolle, finhakker tomat og løk og har i. Deretter har du i resten av ingrediensene. La bollen stå litt slik at smakene våkner.

Flytende urter er svært enkelt å bruke
Lag f eks marinerte kyllingspyd til middag

Legg grillspydene på grillen. Snu dem etter en 5-6 minutter og grill dem ferdige. Pass på at de ikke blir brent. De kan gjerne være litt svidde i kantene, men ikke for mye.

Flytende urter er svært enkelt å bruke
Bruk Flytende urter til å marinere kylling til taco eller annet

Dra kyllingbitene av spydene og skjær dem i strimler.

Kyllingtaco med kyllinglår marinert med Flytende Urter.

Legg kyllingkjøtt i små, varme tortillas, ha på en spiseskje salsa, topp med det du ønsker av grønnsaker og andre ting. Klem gjerne over litt limejuice til slutt.

Kyllingtaco med Flytende Urter. Ikke glem Chili Sovs!

pitmaster