Flytende urter fra Plantemageren

Flytende urter fra Plantemageren

Jeg har fått et utvalg «Flytende urter fra Plantemageren» av Green Foods AS for å teste. De har ikke hatt redaksjonell innvirkning.

«Flytende urter fra Plantemageren» er nettopp det. Flytende urter på flaske. Noe som jo er ganske kjekt å ha, ettersom man unngår at halve urteplanta visner før man for brukt den opp.  Hver lille flaske tilsvarer ca. tre hele friske urteplanter. Og det fine er at du slipper å sette dem i kjøleskapet etter åpning.

Flytende urter er svært enkelt å bruke
Hva med urtemarinerte grillede kyllingvinger?

Det står på flasken at du kan bruke dem som du bruker friske urter, på capresesalat, i bearnaisesaus, ja, det meste. Det skal jeg ærlig innrømme er en sannhet med visse modifikasjoner. Urtene er konservert med eddik og salt, og personlig synes jeg smaken blir litt overveldende dersom du bruker dem rett fra flasken. For ikke å snakke om, veldig salt.

Best resultat får du dersom du blander ut urteblandingen med litt olje eller vann. Da våkner urtesmaken virkelig.

Flytende urter er svært enkelt å bruke
Bruk Flytende urter til å marinere kylling til taco eller annet

Det er veldig enkelt å bruke dem. Du åpner flasken og blander i vei.  Enten det er kun én urt du ønsker å bruke, eller en kombinasjon av urter til en marinade, saus eller dressing. Kombiner f. eks. koriander, hvitløk, chili og estragon med litt olje, sleng oppi noen beinfrie kyllinglår, la dem marinere i mint to timer før du trer dem på grillspyd og lager skikkelig digge tacos.

Flytende urter er svært enkelt å bruke
Lag f eks marinerte kyllingspyd til middag
Flytende urter er svært enkelt å bruke
Mozzarellasalat med Flytende urter og spekeskinke

Eller du kan blande basilikum og rosmarin med litt balsamico og olje, og marinere mozzarella. Fantastisk digg på godt, rista brød, eller ved siden av en liten kjøttbit.

To glade danske drenge fra Plantemageren

«Flytende urter fra Plantemageren» er hjertebarnet til to danske drenger, som i 2013 kjøpte et brukt drivhus. Planen var å drive et bynært gartneri, med planter, frø og egne chilier. Alt økologisk selvsagt. Likevel tok det ikke helt av. Inntil de så seg lei på at halve urteplanten fra butikken visnet bort i kjøkkenkroken, eller den ustanselige jakten på gode nok planter utenfor sesong.

I Norge er det Green Food AS som importerer og har engros. «Flytende urter fra Plantemageren» er tilgjengelig i stadig flere butikker rundt om i landet, blant annet BBQ Shop og andre velassorterte butikker. Hver flaske koster fra 49 kroner.

pitmaster