Pork belly burnt ends
Pellets ble levert av BBQ Shop, og innlegget inneholder sponsede lenker
Burnt ends er blitt svært ettertraktet når det kommer til barbecue. Ikke rart, for disse små munnfullene er fantastisk gode. Opprinnelig var burnt ends noe som bare ble gitt bort til kunder mens de stod og ventet på å bestille maten sin på en barbecue shack i Kansas City. Heldigvis fant de raskt ut at dette var snadder, og resten er historie som de sier.
Burnt ends kommer egentlig fra brisket, som er oksebryst. Dette stykket har to muskler, eller to deler om du vil, der den ene er relativt tynn sammenlignet med den andre. Den tynne delen ville ofte bli tørr og brent. I begynnelsen skar man den bare vekk og kastet den, inntil noen i denne restauranten fant ut at man kunne slenge på litt mer rub og saus og så kunne kundene mumse på dem mens de ventet. For dette er skikkelig mumsemat. Litt salt, litt søtt, veldig fett og litt klissete. Det blir nesten ikke bedre enn dette.
I dag lages burnt ends av brisket, høyrygg, ribbe og mange andre stykker kjøtt. Originalen er som sagt av oksebryst, men ribbe funker utrolig bra som utgangspunkt for burnt ends. Dette er smaken av skikkelig barbecue!
Her følger oppskrift på burnt ends gjort på ribbe (pork belly).
Du trenger:
ca 2 kg tynnribbe, uten bein og skinn
litt salt
Få slakteren til å skjære av selve ribbeina på ribba. Disse lager du spareribs av. Skjær av skinnet, dette kan du lage fleskesvor av eller fryse ned til når du skal lage pølser.
Skjær kjøttet i terninger, ca 3-4 cm. Strø over litt salt og gode mengder med Memphis dust rub.
Fyr opp grillen til 120 grader. Legg ribbeterningene på grillen, og la dem ligge der i ca tre timer, eller til de begynner å bli møre og fine.
Legg terningene i en ildfast form eller aluminiumsform. Ha på litt mer rub, en god dæsj barbecuesaus og noen klatter smør. Her kan du også ha på litt eplejuice og honning om du ønsker. Dekk med aluminiumsfolie og sett formen tilbake på grillen i 90 minutter.
Etter 90 minutter fjerner du aluminimsfolien. Rør forsiktig rundt. Sett formen tilbake på grillen i ca en halvtime, slik at sausen tykner.
Dette serverer du rett fra formen. Sett gjerne ut noen tannpirkere så kan folk mumse i vei. Dette er fantastisk som en slags venterett før slaget begynner, eller som en del av en større barbecuesaus. Men pass på å lage mer enn du egentlig planlegger, for dette er populært!
Se oppskriften fra YouTube: