Anmeldelse: Texas Barbecue Cafe Stabekk

Anmeldelse: Texas Barbecue Cafe Stabekk

På Stabekk i Bærum ligger Texas Barbecue Cafe, Norges første ekte barbecue shack.

Ute henger det store Texas-flagg, enten det er delstatens flagg eller for University of Texas. Inne er veggene (og gulvet) fylt med americana og andre ting som setter stemninga.
Det er uformelt. Man finner bord og menyer selv, og bestiller i kassa.
Menyen er enkel. Det går i brisket, spareribs, pulled pork og kylling. Man velger først kjøttet og så to tilbehør som er inkludert i prisen. Her går det også i det klassiske barbecue-tilbehøret som bønner, coleslaw, mac & cheese.
Det er noen enkle alternativer for barna, som også får en cookie inkludert i prisen.
Brus og iste er inkludert gratis påfyll.

Jeg bestilte brisket, med coleslaw og mac & cheese som tilbehør.

Brisket på Texas Barbecue Cafe

Kjøttet var meget mørt som man skulle kunne forvente når en spiser Texas barbecue. Det kom med litt saus fra kjøkkenet. Ønsker du mer er det bare å hente mer ved siden av brusmaskinene. Dessverre var kjøttet noe tørt. Det kan godt skyldes av at det kom fra «the flat», og at jeg burde bestilt «fatty brisket».
Coleslaw’en var nydelig. Den hadde god syre og god frisk kål. Faktisk en av de beste jeg har smakt.
Mac & cheese er noe amerikanere vokser opp med og de fleste elsker, så jeg gledet meg til å spise skikkelig amerikansk mac & cheese igjen. Dessverre ble dette en liten nedtur. Sausen var god og kremete, pastaen var ok kokt, men sausen manglet den gode sterke smaken av amerikansk cheddar jeg hadde forventet fra en texansk barbecue-sjappe.

Desserter er også tilgjengelige, i hovedsak paier. Da jeg var der hadde de coconut lime og pecan pie. Det stod pumpkin pie på tavla, men dessverre var disse utsolgt (pumpkin pie er min store svakhet). Det står at de er beregnet for to, og det skjønner jeg godt. For dette er mye mat. Og god mat. Paiene var rett og slett himmelske.

Texas Barbecue Cafe skal også åpne en avlegger i Asker, i de gamle lokalene til Dolly Dimple’s. Forventet åpning er mars 2017.

Texas Barbecue Cafe

Adresse: Gamle Drammensvei 32, 1369 Stabekk

Hjemmeside: texasbarbecuecafe.com

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.