Røkte devilled eggs med Wild Fire hot sauce og mexicansk krydder
Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er levert i samarbeid med Wild Fire Foods.
Devilled eggs, eller djevelegg på norsk, er en klassiker på amerikanske koldt- og festbord. Ofte serveres de som fingermat, men kan også brukes som en enkel forrett. Det er heller ikke uvanlig at de serveres som deilige munnfuller til et par kalde øl mens man ser sport på TV.
Devilled eggs forbinder jeg litt med 70-tallet. Ikke det at jeg husker noe særlig av det, selv om jeg er født det tiåret. Likevel, det er noe svært 70-talls over denne eggeretten. Heldigvis har den fått nytt liv de siste årene, og nordmenn har virkelig fått øynene opp for devilled eggs.
Denne har en liten vri. Jeg har brukt Jalapeno Hot Sauce og Spice Blend of Mexico fra Wild Fire Foods på Kolbotn for å gi disse en herlig smak fra «south of the border» som amerikanerne sier. Kanskje disse heller burde hete «huevos diablos»
Forbredelser: ca 30 minutter
Tid: ca 90 minutter
Du trenger:
Beregn ca 1 helt egg per person
1 teskje majones per egg
½ teskje dijonsennep per egg
2 teskjeer Wild Fire Spice Blend of Mexico
1 spiseskjee Wild Fire Jalapeno Hot Sauce, eller mer etter smak og behag
Pynt:
Syltet jalapeno
Fersk, finhakket koriander
Kok eggene til de er hardkokte. Legg romstempererte egg i kaldt vann. Kok opp og skru av varmen. La kjelen stå på den varme platen i ca 10 minutter. Hell av det kalde vannet og legg eggene i isvann for å stoppe kokeprosessen.
Du kan eventuelt grille eggene. Legg dem da på indirekte varme, ca 130 grader, i en time.
PRO TIP: Ta eggene ut av kjøleskapet kvelden før, og legg dem i en skål på kjøkkenbenken. Dermed har du tempererte egg. Dessuten legger plommen seg mer i midten av selve egget.
Skrell eggene.
PRO TIP: Ha et og et egg i et tomt syltetøyglass sammen med litt kaldt vann. Rist i noen sekunder. Da skal du kunne dra skallet av.
Fyr opp grillen. Jeg skrudde på min Treager Ironwood 885, stilte inn temperaturen og trykket på startknappen. Så stilte jeg inn på «super smoke» for å få litt ekstra røyk. Deretter stilte jeg inn appen, slik at den skulle varsle når det var gått en time. Legg eggene på indirekte varme på grillen, ca 100 grader. Dersom du benytter røykboks eller røykerør, pass på at dette er i gang før du legger eggene på.
Røyk de hardkokte eggene i opptil en time. Noe særlig mer enn det kan føre til at eggehvitene blir litt seige og halvharde.
Del eggene i to. Bruk en teskje til å ta ut plommene. Ha dem i en skål.
Ha i en teskje majones per egg. Ha i en halv teskje dijonsennep per egg. Ha i et par rause teskjeer Wild Fire Spice Blend of Mexico. Ha i en spiseskje Wild Fire Jalapeno Hot Sauce. Husk at disse skal sparke litt. Bland godt til du har en jevn masse. Smak til med salt og pepper, evt. litt ferskpresset limejuice. Bruk en teskje til å fylle de tomme eggehvitene med eggeblandingen.
Dryss over litt Spice Blend of Mexico.
Topp med en skive syltet jalapeno og litt fersk, hakket koriander. Legg eggene på et fat eller tallerken, og server med en gang.