Røkte hamburgere

Røkte hamburgere

Pellets ble levert av BBQ Shop

Røkte hamburgere er utrolig godt

Jepp, du leste riktig. Røkte hamburgere. Disse er helt fantastiske, med en dyp kjøttsmak som forsterkes av røyken.

Til 16 hamburgere (vi leker ikke her):

2 kg kjøttdeig (ikke karbonadedeig, hamburgere krever fett)

7 gr salt

7 gr pepper

Worchestershire-saus (valgfritt)

Ha kjøttdeigen i en bolle, bland inn salt og pepper. Bland det hele til krydderne er godt fordelt i kjøttdeigen, men uten at det blir en fast, seig masse.

Lag litt store kjøttboller

Fukt et skjærebrett og hendene med litt vann, form kjøttboller som er litt større enn en golfball (tenk ca 125 gr per hamburger), og legg dem på skjærebrettet.

Hjemmelagd er best

Press ned med hånden til den er ca 1 cm tykk, og form den delvis rund. Du behøver ikke å lage perfekt runde hamburgere, de er jo tross alt være hjemmelagde.

Fyr opp grillen og ha en temperatur på 90 grader. Jeg brukte Traeger Big Game Blend til disse, som lages av eik og hickory tilsatt rosmarin. Bruker du kullgrill, kan du bruke den typen røykflis du foretrekker selv.

Røykes i ca to timer

Legg hamburgerne på indirekte varme i ca to timer. Pensle dem med litt Worcherstershire-saus for litt ekstra umamismak. Etter rundt to timer er de klare. Dersom du har lyst til å fryse dem ned, kan du la dem avkjøle seg nå, og så legge dem i en pose for innfrysning.

Velbekomme

Skal de spises med en gang, tar du hamburgerne av grillen, og øker temperaturen til maks. Grill hamburgerne noen minutter på hver side slik at du får en fin stekeoverflate. Ha på den osten du foretrekker, og server dem i disse hamburgerbrødene. Server med syltet rødløk og litt ketchup.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.