Steakhouse burgers
Hamburgere og grill er en perfekt match. Nydelig, saftig grillede hamburgere. Og det er ikke noen pen måte å spise en hamburger på. Glem det å spise med bestikk. Ta bestemt tak i burgeren og jafs innpå (bare pass på å ha nok papir).
Dette er en steakhouse-variant. Steakhouse burgers er ofte litt tynnere, og de grilles hardere enn det vi tenker på som vanlige hamburgere.
Her brukte jeg mine enkle hamburgere.
Når du skal lage selve hamburgerne, klem de litt flatere enn du pleier. Fukt skjærebrettet med litt vann, og press forsiktig og bestemt ned. Pensle dem med litt nøytral olje.
Fyr opp grillen, og når kullene/brikettene er ferdige, legger du hamburgerne på direkte varme. Snu dem når kjøttsaften pipler opp. De er helt ferdige når du ser kjøttsaft piple opp på den stekte siden igjen. Ha på litt ost, og la dem hvile kort på indirekte varme, eller ta dem helt av grillen.
Server dem i noen gode hamburgerbrød eller chapabrød, skjær opp salat og tomat, sett frem litt syltegaurk og litt sylta rødløk, og la gjestene lage sine egne hamburgere.