Intervju med Way Down South

Way Down South i Oslo er resultatet av kjærlighet, australsk eventyrlyst, og ikke minst, å ta de mulighetene som byr seg.  Restauranten er nå på sitt tredje sted, rett ved Kulturkirken Jakob i Oslo. Lee Harvey er en av de tre eierne bak restauranten. Han og de to andre kommer opprinnelig fra Brisbane i Australia,…

Honey-glazed drumsticks

Drumsticks, eller underlår av kylling som det heter på norsk, er enkelt å lage, relativt billig, og himla godt. Her får de en herlig glaze av Søt & Hissig fra Drit Forbanna. Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Forbanna BBQ Saus. Kyllinglår er en klassiker på grillen, og det er…

Nakkekoteletter med Kruttrøyk og potetsalat

Nakkekoteletter kanskje det perfekte svinekjøttet for grillen…. Og med Kruttrøyk fra Drit Forbanna får du koteletter det virkelig smeller av! Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Forbanna BBQ Saus. Nakkekoteletter er relativt billig, og er fantastisk godt. Gjort riktig, er dette saftige kjøttstykker som blir et nydelig grillmåltid. De inneholder…

Hjemmelaget pastrami – enklere enn du tror

Pastrami on rye er en klassisk New York-sandwich. Her får du oppskriften på hvordan du kan lage din egen pastrami av høyrygg. Pellets og grill ble levert av BBQ Shop. Pastrami lages nå vanligvis av brisket. Kjøttet legges i en krydret saltlake, gjerne i opptil to uker, før kjøttet gnis inn med krydderblanding, røykes, og…

Nye Traeger Pro, Ironwood og Timberline

Traeger har lansert oppgraderte modeller av de bestselgende modellene Pro, Ironwood og Timberline. Inneholder reklame for Traeger Grill Norge og BBQShop.no Forsidefoto: Traeger Grills Hva er nytt? Samtlige griller har fått Traegers nye D2-motor. Dette er en 12 volts likestrømsmotor som er børsteløs. men hva betyr dette i praksis? Jo, det betyr mer kraft, du…

Rostas – den beste biffen du aldri har hørt om

Rostas er et biffstykke du kan få kjøpt i Sverige. Den kalles også luffarstek. Og du har mest sannsynlig ikke hørt om den. Pellets og grill ble levert av BBQ Shop. Rostas, rostasfilé, eller luffarstek. Å dra på harrytur kan føre til at man plukker med seg litt ymse stykker kjøtt. Av og til fordi…

Hva er egentlig bark?

Bark er barbecuens hellige gral, og det med god grunn. Men hva er egentlig bark? Og hvordan kan du klare det selv? Jeg skal innrømme noe. Når jeg står ved kjøkkenbenken og skal rive opp en svinenakke som nettopp er blitt klar, så smaker jeg alltid på barken først. Og det forsvinner ikke ubetydelige mengder…

The Stall – enhver pitmasters mareritt?

Middagen skal serveres om noen timer. Kjernetemperaturen på kjøttet øker jevnt og trutt. Helt til den stopper å stige. Og den rikker seg ikke. Hva er det som egentlig skjer? Du opplever nå at kjøttet er i «The Stall». Du har gledet deg hele uka. Du har lest en oppskrift på pulled pork eller barbecue…

Grillmerker er oppskrytt – og her er hvorfor

Ah, en deilig, saftig biff med grillmerker et svart sikksakkmønster. Eller en nygrillet hamburger med svarte striper på. Det er det mange trakter etter. Og når jeg ser mat som serveres blir jeg trist. Artikkelen inneholder sponsede linker Grillmerker er for mange selve tegnet på god grillmat. Disse svarte strekene på kryss og tvers av…

Grilltrender 2019 – del 2: Teknologi

Jeg forsøker meg på å se inn i fremtiden igjen, slik jeg gjorde i dette innlegget. Denne gangen derimot, skal det handle om teknologien på grillen. Artikkelen inneholder sponsede linker Nye Traeger-modeller Jeg har allerede skrevet om den helt nye Traeger Ranger. Og i fjor kom Ironwood-modellen. Og året før der var det Timberline som…