Nick Solares – profesjonell kjøtteter

Nick Solares kaller seg selv profesjonell kjøttspiser. Han er en av pionerene innen matblogging. I mer enn 15 år har han skrevet og snakket om mat, særlig kjøtt. Nå er han aktuell med sin egen YouTube-kanal, Meat Life, og egen nettside. Britiske Nick Solares elsker kjøtt. Det er faktisk yrket hans. Han reiser rundt og…

Slik lykkes du med lammelår på grillen

Lammelår er festmat. Og ingen fest uten grill. Her får du tipsene (og oppskriften) på hvordan du lykkes med lammelår på grillen. Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker. Norsk lam er en råvare i verdensklasse. Norsk lammekjøtt har en mild smak, er mørt og er rett og slett nydelig. Lammelår er kanskje…

Røykbraiserte lammeskanker med rotmos

Lammeskank er et stykke kjøtt som med litt kjærlighet og tid forvandles til et måltid for guder. Og lammeskank som grilles og braisseres er rett og slett nydelig. Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker. Lammeskanken inneholder masse bindevev. Og dette gjør kjøttet veldig seigt. Med mindre det behandles på riktig måte. Når…

Anmeldelse: Los Tacos

Los Tacos gikk viralt for et par år siden med reklameskiltet «Mexican food so authentic Donald Trump wants to build around it».  Det er ikke kommet en mur, verken i USA eller rundt Los Tacos.  På hjemmesiden til Los Tacos finner du en utførlig historie om selskapet og motivasjonen som driver dem. Inspirasjonen, eller kanskje…

Hamburgerens forunderlige historie

Å servere grillet kjøtt i brød er på ingen måte en moderne oppfinnelse. Hamburgeren er i dag kongen av hurtigmat. En hamburger er ikke noe mer enn stekt eller grillet kjøtt mellom brød. Dermed er den enkel å spise på farten. Den er enkel å spise for små og store. Den kan varieres i det…

The Big Grill Festival i Dublin

The Big Grill Festival er den største matfestivalen i Europa dedikert til grilling, barbecue og øl.  Røyklukta og eimen av grillet kjøtt møter deg lenge før du når fram til Herbert Park, ca ti minutter fra Temple Bar i Dublin. Det er liten tvil om at det er her The Big Grill Festival er. Mer…

Grillet laks med BBQ-glaze og grønnsaker

Laks er snadder. Og dette er en fisk som er godt egnet til å grilles. Her er en variant med barbecue-glaze og grillede grønnsaker. Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker. Jeg liker laks. Jeg liker grillet laks. Særlig med litt gode grønnsaker. Dette er en oppskrift som passer like godt til en…

Salt gjør maten din bedre på alle måter

Salt er helt grunnleggende i matlaging. Og visste du at vi mennesker faktisk trenger salt for å overleve? Salt har vært svært viktig for oss mennesker opp gjennom historien. Det eldste saltutvinningsanlegget man har funnet er rundt 8000 år gammelt. Steder som Saltnes og Saltkopp bærer vitne om utvinning av salt. Ordet «salær», altså lønn,…

Grillet laks med tomater og feta

Laks er nydelig fisk som gjør seg på grillen. Denne varianten er gjort på lav varme. Og får følge av grillede tomater og feta. En nydelig lunsj, eller som en lun forrett. Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker. Å grille fisk er noe mange kan grue seg litt for. Fisken setter seg…

Veganske ekkokamre

Jeg har tatt en tur inn i de veganske ekkokamrene på nett. Det ble en rar opplevelse.  Dette er mine synspunkter og tanker. De er ikke alltid gjennomført, ei heller akademisk forankret. De er ikke mine sponsorers synspunkter. Jeg har vært inne på ulike sider og grupper på Facebook. Kanskje ikke så overraskende. Men dette…