Chef’s Table – BBQ gir pitmasters sin endelige anerkjennelse

Chef’s Table – BBQ gir pitmasters sin endelige anerkjennelse

Netflix-suksessen Chef’s Table har endelig kommet med sin egen barbecue-spesial! Her får du et dypdykk i barbecue og matlaging med ild fra USA til Australia. Det er blitt en vakker miniserie om røyk, ild, mat og fascinerende livshistorier

Netflix har hatt stor suksess med dokumentar-serien Chef’s Table siden premieren i 2016. allerede i første sesong ble den argentiske kokken og tv-personligheten Francis Mallmann presentert for et stort, internasjonalt publikum. Siden har det kommet spesial-sesonger, eller «bind» som de har valgt å kalle det, om Frankrike og om baking.

Rodney Scott er kjent for sin «whole hog barbecue». Foto: Netflix.com

Med tanke på at barbecue blir stadig mer populært internasjonalt er det kanskje ikke så rart at  David Gleb, som står bak hovedserien, Street Food: Latin America og den emninente Jihiro: Dreams of Sushi, også tar for seg barbecuens røykfylte verden.

Barbecue får anerkjennelse
Legendariske Miss Tootise fra Snow’s Barbecue i Texas. Foto: Netflix.com

I Chef’s Table – BBQ møter vi Rodney Scott og Tootise Tomantez fra USA, australske Lennox Hastie, samt mexicanske Rosalia Chay Chuc.

Hver episode tar for seg én pitmaster, i kjent stil fra moderserien.

Mexicanske Rosalia Chay Chuc bruker de samme teknikkene som mayaene for 1000 år siden. Foto: Netflix.com

Chef’s Table – BBQ følger suksessoppskriften fra den opprinnelige serien. Her er det nydelig fotografering, tonesatt til klassisk musikk.  Og det er interessant å se for eksempel Tootsie og Scott få den samme behandlingen som Massimo Buttoro når det kommer til portretteringen.

For Chef’s Table er vakkert å se på. Det er vakkert å lytte til. Det at Gleb har tatt for seg barbecue i en egen miniserie under Chef’s Table-fanen er en anerkjennelse av barbecue som eget kjøkken, og matlaging som er vel på høyde med de mer anerkjente, etablerte kjøkkener verden over.

Fascinerende livshistorier

Dypdykkene ned i livshistoriene til de fire som portretteres i denne omgangen er fascinerende, og du sitter igjen med en ny respekt for hvor hardt disse folkene har jobbet for å komme dit de er kommet i dag.

Britisk-australske Lennox Hastie bruker ild når han lager fine dining i Sydney. Foto: Netflix.com

Lennox Hastie kan kanskje sies å være «the odd man out» i en serie om barbecue. For hans restaurant Firedoor i Sydney er fine dining gjort over ild. Likevel, Chef’s Table som helhet, handler jo ofte om det, fine dining. Således miner han mer om Francis Mallmann som fikk sin egen episode i den aller første sesongen av hovedserien.

Selv om Hastie nok ikke faller inn under min definisjon av barbecue, er det liten tvil om at det han gjør er til stor inspirasjon. Grill alt!

Chef’s Table – BBQ er en vakker introduksjon av barbecue til de store massene. Samtidig vil de som elsker barbecue storkose seg. Men pass på, det kan være at du vil løpe ut og fyre opp grillen etter å ha sett de fire første episodene.

Chef’s Table – BBQ er tilgjengelig på Netflix.

 

pitmaster