Bokanmeldelse: Franklin Barbecue – A meat-smoking manifesto

Bokanmeldelse: Franklin Barbecue – A meat-smoking manifesto

61Aytsfq0IL._SX258_BO1,204,203,200_.jpg (260×322)

Franklin Barbecue: A meat-smoking manifesto

Aaron Franklin og Jordan Mackay

I 2009 startet ekteparet Franklin en liten food truck ved siden av en bensinstasjon ved motorveien i Austin, Texas. Knappe sju år senere anses Aaron Franklin som en av de beste pit masters, barbecuekokkene, i USA, kanskje i verden. Maten hans har vunnet det som kan vinnes av priser innen barbecue, og ved restauranten i Austin stiller folk seg i kø tidlig på morgenen for å kunne spise der.

Med boken Franklin Barbecue: A meat-smoking manifesto deler han hemmeligheten bak den fantastiske maten. Og hemmeligheten er at det ikke er noen hemmelighet. Det er fokus på detaljer, prøving og feiling. Og å grille. Masse.

For dette er ikke en kokebok, i alle fall ikke i tradisjonell forstand. Det er fire oppskrifter på kjøtt, brisket, pulled pork, kalkunbryst og beef ribs. Det er et par sider med oppskrifter på sauser og tilbehør. Ellers er det omfattende gjennomgang av hva som skal til for å lage fantastisk barbecue. Fra å velge røykovn (eller hvordan bygge sin egen) til valg av ved og kjøttstykker. Dette er herlig nerdete for oss som liker å lage mat med flammer.

Jordan Mackay gjør det hele levende og interessant hele veien. Leser du denne på senga, kan det være fare for at du står opp for å tenne opp grillen.

For det Franklin gjør med denne boka, er å dele sine erfaringer med oss. Han gir deg grunnlaget for å utforske barbecuens fantastiske verden på egen hånd, slik at du kan skape din egen stil.

Det hele er avslappet og upretensiøst. Dette er lidenskap og kjærlighet.

Dersom du er interessert i grilling og barbecue er dette en bok du må ha i hylla. Nei, forresten, denne skal ikke stå i hylla. Den skal leses gang etter gang.

Dessverre har jeg ikke sett denne i norske bokhandler enda, men den er tilgjengelig på Amazon eller direkte fra Franklin Barbecue (og da kan du også få den signert).

Franklin Barbecues hjemmeside

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.