Flintstek med andouille og chimichurri

Flintstek med andouille og chimichurri

20160623_123212

Marinert flintstek er populært å slenge på grillen om sommeren. Og la det være sagt, jeg kan ikke fordra ferdig marinerte kjøttstykker. De smaker bare salt, marinaden svir seg, og kjøttet blir bare vassent, ikke saftig.

Og det er synd, for flintstek er egentlig ganske godt. Det er rett og slett en relativt tjukk skive av skinka på grisen. Så utgangspunktet er med andre ord godt med tanke på grilling.

Min anbefaling er å finne et stykke flintstek som er rått og ukrydret.

Ca fire pors.

Du trenger

1 flintstek, ca 600 gr

4 gode, krydrede pølser, som andouille

2 baguetter

Fyr opp grillen, og sett den opp for indirekte varme. Krydre flintsteken med salt og pepper, og legg den på indirekte medium varme. Snu den etter ca. 20 minutter, og grill videre i 20 minutter. Når den nærmer seg ferdig, tar du flintsteken av varmen og øker temperaturen på grillen. Bruker du kullgrill kan det være at du må sette i gang et nytt tennrør til dette. Grill flintsteken et par minutter på hver side på direkte varme for å få en fin stekeskrope. Men pass på, det er ofte en fettrand som kan føre til at du får litt oppflamming.

Når flintsteken er klar, tar du den av grillen og lar den hvile i ca. ti minutter før du skjærer skiver på tvers av fibrene og serverer.

Samtidig som du griller flintsteken, legger du pølsene i en aluminiumsform, dekk dem med væske, enten en lett buljong eller øl. Ha gjerne litt løk oppi også. La pølse varme seg opp i alumimiumsformen på indirekte varme. Når de er klare, gir du dem en rask tur over direkte varme for å få en fin farge og stekeoverflate.

Bruker du ferske baguetter kan du legge dem på grillen noen få minutter slik at de blir sprø og varme. Bruker du halvstekte baguetter, steker du dem i henhold til det som står på pakken. Del dem i to, fyll dem med flintstek, ha på litt chimichurri og server.

Chimichurri

Chimichurri er en urtesaus som er svært utbredt i Argentina og resten av Sør-Amerika. Den har en herlig smak av persille, med god syre og herlig varme fra chili. Chimichurri er nydelig til all slags grillmat, enten det er storfe, kylling, svin, fisk eller skalldyr. Ikke rart at denne sausen er blitt veldig populær her til lands de siste årene. Det beste av alt? Den er utrolig lett å lage.

I utgangspunktet brukes tørkede urter, men fersk persille går også veldig fint.

Du trenger:

1 bunt flatbladet persille (evt. fire spiseskjeer tørket persille)

1 spiseskje tørket oregano

1 fersk rød chili (evt. Mer om du ønsker en sterkere saus) Her kan du også bruke syltet jalapeno fra glass

2 spiseskjeer eplesidereddik

4 spiseskjeer nøytral olje, som raps

Salt og pepper

Ha alt i en blender eller kjøkkenmaskin, og kjør til en fin, men litt grov, hakket saus. Målene jeg har gitt deg her, er bare et utgangspunkt. Juster olje, eddik, chili slik at den blir slik du liker den. Sausen skal være frisk, med et godt bitt fra eddiken og chili.

Jeg garanterer at denne blir en suksess.

Skulle det mot formodning bli noe til overs, kan du oppbevare chimichurri i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.

  

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.