Helgrillet entrecote med stablet ratatouille og dominopoteter

Helgrillet entrecote med stablet ratatouille og dominopoteter

Entrecote er favorittbiffen min. Enkelt og greit. Dette stykket har mørt kjøtt, nok fett til at det ikke blir tørt og har en fantastisk smak. Langt bedre enn indrefilet eller ytrefilet.

Å grille en hel entrecote, eller et stykke, er kjempeenkelt og er en flott måte å få mat på bordet til mange gjester. Og med litt god tid på indirekte varme og så bruning av kjøttet, såkalt «reverse sear», er du garantert heltestatus.

Tilbehøret er hentet fra boka «Seven Fires» av Francis Mallmann, en av de største kokkene i Sør-Amerika. Om du liker å grille, kan jeg ikke få anbefalt denne boka nok.

Skjær av overflødig fett, sener og slintrer. Dersom stykket er litt løst i formen kan du enkelt binde det opp med litt hyssing.

Gni det godt inn med salt og pepper. Du kan også ha på litt Worchestershire-saus, noe som gir kjøttet litt ekstra umami.

Fyr opp grillen, og legg kjøttet på indirekte medium varme. Sett inn et kjøttermometer og la kjøttet kose seg til det får en kjernetemperatur på 52 grader (ta det med ro, temperaturen vil fortsette å stige etter at du tar det av grillen). Legg kjøttet på direkte varme. Her kan det være lurt å skyve grillkullene litt sammen, slik at du får en god stekeflate på kjøttet. Når alle sidene er godt brunet, pakker du kjøttet inn i folie og pakker et kjøkkenhåndkle rundt dette igjen. La kjøttet hvile i ca. 20 minutter før du skjærer det i skiver for servering.

Stablet ratatouille

1 aubergine

1 grønn squash

1 løk (rød eller gul)

3 tomater

Salt, pepper, oregano, olje

Pass på at grønnsakene har omtrent samme diameter. Skjær dem i skiver med en tykkelse på 3-4 mm. Legg grønnsakene i hver sin bolle, ha på olje, salt og pepper. Lag en slange av grønnsakene i en ildfastform, med squash, tomat, løk og aubergine etter hverandre. Dryss godt med oregano over, og litt ekstra olje.

Grill under lokk på medium varme i 40 minutter, eller til grønnsakene er møre og litt svidde i kantene.

Dominopoteter

4 store bakepoteter

Salt, pepper, olje, rosmarin

Bruk en skarp kniv og skjær av endene og sidene slik at de er rektangulære i formen. Skjær skiver på 3-4 mm med en mandolin eller lignende. Prøv å holde skivene sammen, slik at du beholder formen fra potetfirkantene. Legg potetskivene i en ildfast form og dytt dem halvveis over ende slik at de ser ut som dominobrikker. Bruk endene av potetene som støtter til potetskivene. Krydre med salt, pepper og olje. Dytt inn noen kvaster rosmarin. Grilles under lokk på medium varme i ca en time, eller til de er møre og litt svidde i kantene.

pitmaster

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.