Julegaver som grillelskeren vil garantert bruke!

Julegaver som grillelskeren vil garantert bruke!

[Inneholder sponsede linker]

Julegaver kan være vanskelige å finne på. Heldigvis finnes råd. Her får du mine tips til flotte julegaver til grillentusiasten i ditt liv (eller ideer til din egen ønskeliste).

Jeg har samlet noen tips til julegaver jeg tror, nei, jeg vet, grillentusiaster i det ganske land vil sette stor pris på, og ikke minst bruke.

Husk at du får 15 % når du handler i BBQ Shops nettbutikk med bruk av kampanjekoden «meatandmetal». Gjelder ikke griller eller matvarer.

Grill

En ny grill vil nok glede mangt et grillhjerte på julaften. Joda, dette er å slå på stortromma. Likevel, av og til så skal man jo det. Så hvorfor ikke en ny grill?

Jeg bruker Traeger Ironwood og Pro 34-griller

Traeger Ironwood 885

Dette er rett og slett en fantastisk grill, med WiFire, appstyring, maks temperatur på 260 grader, super smoke-funksjon og mye mer. Du kan lese om Treager Ironwood her.

Pro 34/Pro 22

Pro-serien er noen skikkelige arbeidshester av noen griller. De er enkle og morsomme å bruke. Med en Pro 34 har du mer enn nok plass til sommerens store grillfester.

Utstyr

Grillsett

Et skikkelig grillsett gjør grillingen til en lek

Et solid og godt grillsett fra Traeger. Her får du det du trenger til grillingen, stekespade, klype og gaffel. Jeg har dette sette selv og er storfornøyd med det.

Kjøttinjektor

Det er bedre å injisere kjøttet enn å marinere det. Da setter du smak i hele kjøttet, ikke bare utsiden

Bruk kjøttinjektoren til å sprøyte inn godsaker i grillmaten. Bruk den på kylling, and, kalkunbryst, svinenakke, høyrygg og mye mer. Langt bedre enn marinader.

Termometer

Du  kan ikke lage god grillmat uten å vite kjernetemperaturen på det du griller. Med dette termometeret fra Traeger får du raskt og nøyaktig temperaturmåling

A-maze-n tube smoker

Dette baconet kaldrøykes. Det innebærer at temperaturen ikke skal over 40 grader. Ribba røykes i 12 timer.
A-maze-n-røykrør er en enkel måte å få deilig røyksmak på maten.

https://www.bbqshop.no/produktkategori/a-maze-n-tube-smoker/?utm_source=meatandmetal&utm_medium=banner&utm_campaign=mmreferal

Disse røykrørene fra A-maze-n er fantastiske til kaldrøyking på grillen eller når du ønsker litt ekstra røyk. Du fyller dem med pellets og tenner på. Funker utmerket på alle typer griller. Enkelt og greit,

Sauser og rubs
Wild Fire Foods lager ulike sauser og og krydderblandinger basert på amerikanske og karibiske smaker.
Wild Fire Foods lager ulike sauser og og krydderblandinger basert på amerikanske og karibiske smaker.

Wild Fire Foods lager nydelige sauser og krydderblandinger basert på Chef Jeffs familieoppskrifter. Her er det mange spennende smaker som løfter grillmaten flere hakk. De har knallgode chilisauser, nydelig barbecue-saus, og ikke minst, en herlig jerk-marinade som er avhengighetsskapende.

Drit Forbanna barbecue-saus er nydelig på spareribs
Drit Forbanna barbecue-saus er nydelig på spareribs

Forbanna BBQ-sauser er skikkelige saker. Her får du klassisk barbecuesaus, en inspirert av kinesiske smaker, en buffalosaus og ikke minst Svinepels som er knallgod på pulled pork.

Sterk Saus gir chili til folket

Sterk Saus er nettopp det, sterke sauser. Habanero er en gloheit saus som er nydelig på kyllingvinger. Rød Chili er riktignok ikke så sterk, men gir deg den fantastiske gode chilismaken.

Flytende urter er svært enkelt å bruke
Bruk Flytende urter til å marinere kylling til taco eller annet

Flytende urter er et spennende konsept fra Danmark. Her får du urter i flytende form. Nydelig i sauser, dressinger og marinader.

Bøker
Omslag, Helt Texas, Angela Taliaferro, Dag Ødegaard
Helt Texas – BBQ på norsk, av Angela Taliaferro og Dag Ødegaard, Foto: Kagge Forlag

«Helt Texas – BBQ på norsk» er en fantastisk flott kokebok skrevet av Angela Teliaferro og Dag Ødegaard, ekteparet bak Texas Barbecue Cafe i Asker. Her får du oppskrifter på  skikkelig Texas-style barbecue, texmex og mye mer. Du kan kjøpe den her.

Øl og barbecue hører sammen for mange. Så ikke så rart at tre ølbryggere har gitt ut en kokebok om barbecue på norsk.

«Grill- og Barbecuebibelen» gir inspirasjon til barbecue og grilling. Her får du oppskrifter på klassikere som brisket, pulled pork og spareribs, men også litt annerledes retter du kan prøve på grillen. Du kan kjøpe den her.

pitmaster