Jerk lamb med rice n peas

Jerk lamb med rice n peas

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Jerk lamb er min måte å blande norsk lammekjøtt med karibiske smaker. Og hva er vel bedre enn en smak av sol, salt vann og strender når det norske høstmørket setter inn?

Norsk lam er i særklasse i verden, og vi nordmenn vet å sette pris på fårikål. Samtidig, det kjøttet vi kaller fårikålkjøtt, er så utrolig godt egnet til så utrolig mye mer. Som jerk lamb, inspirert av Jamaicas kjøkken. Her får du smak av chili, urter, litt syre og et hint av søtt. Server jerk lamb sammen med «rice n peas», den jamaicanske versjonen av ris og bønner, og du har en festmiddag hentet rett fra varmere strøk!

Du trenger:
Ca 2 kg fårikålkjøtt, evt, halvannen kg lammelår i skiver
½ glass Wild Fire Jerk Marinade
5 gr salt
Saften fra en sitron

Jerk lamb
Ha et halvt glass marinade på kjøttet og la det ligge natta over

Ha kjøttet i en stor bolle eller lignende. Dryss over salt og sitronsaft. Bland godt. Ha over et halvt glass av jerk-marinaden, og bland godt. Pass på at kjøttet er dekket jevnt med marinade. Dekk bollen med plastfolie og la kjøttet marineres i minst to timer, helst natten over, i kjøleskap.

Gjør grillen klar for indirekte varme og fyr den opp. Temperaturen skal være rundt 130 grader.  Jeg bruker en Traeger Ironwood 885. Med den stiller jeg inn temperaturen og trykker på «Ignite». Deretter følger jeg med på appen som sier fra når grillen har riktig temperatur Legg kjøttet på indirekte varme og la det kose seg i halvannen til to timer.

Jerk lamb
Det marinerte lammekjøttet koser seg på Ironwood’en

Legg kjøttet i en ildfast form eller aluminiumsbakk, hell over nok væske slik at væsken kommer halvveis opp på kjøttet. Her kan du bruke vann eller en litt svak grønnsaksbuljong. Dekk med aluminumsfolie og braisser kjøttet i et par timer til det begynner å løsne fra beina.

Ta kjøttet ut av formen og grill det på indirekte varme i en halvtimes tid.

Jerk lamb
Server lammet med «rice and peas»

Server med «rice n peas».

Rice n peas
Du trenger
4 dl langkornet ris, basmati eller jasmin f eks
2 dl vann
4 dl kokosmelk
½ gul løk finhakket
2 fedd hvitløk, hele
1 scotch bonnet chili pepper
1 boks kidneybønner, avsilt og renset
2 spiseskjeer Wild Fire Spice Blend of the Caribbean
2 vårløk, finsnittet

Vask risen godt og ha den i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vann. Kok opp og ha i kokosmelk, chilipepper og kryddermiks. La risen koke på lav varme til all væsken er fordampet. Bruk en gaffel til å «fluffe opp» risen. Fisk ut hvitløk og chili. Ha i bønnene og bland dem inn. La risen dampe i et par minutter. Strø over vårløk og server.

Jerk lamb
Jerk lamb og «rice and peas» gir en skikkelig smak av Jamaica!

 

pitmaster