Lammeribbe a la barbecue
![Lammeribbe a la barbecue](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_061022.jpg?fit=1707%2C1280)
Pellets ble levert av BBQ Shop
Lammeribbe er nydelig, og blir fantastisk godt på grillen. Røyken er med på å fremheve den delikate smaken av kjøttet, og krydderblandingen setter prikken over i’en.
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, norsk lam er i verdensklasse. Og det er på høy tid at vi spiser enda mer av denne fantastiske råvaren.
Nordmenn bør også få øynene opp for flere deler av lammet. Ikke bare lår, koteletter eller sadel. Lammeribbe er noe vi nordmenn burde lage langt mer av enn vi gjør i dag.
Det kan se ut som det er litt lite kjøtt på lammeribbe, men tro meg, det metter veldig. Særlig om du bruker ribbe av villsau, som jeg har gjort her.
Beregn rundt 5 timer
Du trenger:
1 stk lammeribbe
3 gr salt
3 gr pepper
5 gr timian
5 gr rosmarin
5 gr tørket og knust hvitløk (hvitløkspulver går bra det også)
3 gr. tørkede chiliflak
Jeg har riktig nok brukt en ferdiglaget blanding på denne ribba, Lamb Rub fra Whole Spice men lag din egen slik at din lammeribbe får din personlige vri.
Begynn med å legge lammeribben med kjøttsiden ned på en fjøl. Ta en vanlig spisekniv og dytt spissen under membranen. Det er lettest dersom du gjør dette over ett av de større beina. Løsne membranen litt og bruk litt kjøkkenpapir for å få godt tak. Dra av membranen. Denne smaker ikke noe særlig når lammeribba er ferdig, og vil dessuten forhindre at krydderet setter smak på baksiden.
![Dra av membranen fra baksiden av ribben. Det kan være litt plundrete å få av alt, men det lønner seg](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_060645-1.jpg?resize=640%2C480)
Bland alle krydderne godt. Smør lammeribba inn med enten litt sennep eller litt worchestershiresaus. Du kan også bruke litt eplejuice.Dette er bare for at krydderblandingen skal feste seg. Fordel krydderblandingen i et jevnt lag over hele ribba, både på kjøttsiden og beinsiden.
![Krydre lammeribba godt](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_060735.jpg?resize=640%2C480)
Fyr opp Traeger’n, eller grillen din, til 120 grader. Legg lammeribba på, og la den ligge der ca to til tre timer.
![Grill ribben i to-tre timer på 120 grader](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_060907.jpg?resize=640%2C480)
Etter to til tre timer, pakk den inn i butcher paper/kraftpapir. Du kan også bruke aluminiumsfolie. Pass på at beina ikke stikker hull!
![](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_060836.jpg?resize=640%2C480)
La lammeribba godgjøre seg videre i ca halvannen time, før du tar den ut av innpakningen.
![Ta lammeribben ut av pakken og legg den på grillen i en halvtimes tid](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_060940-2.jpg?resize=640%2C480)
Legg lammeribba tilbake på grillen i en halvtime, slik at kjøttet får strammet seg litt opp.
![La lammeribba hvile en liten stund før du skjærer opp](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_061022.jpg?resize=640%2C480)
![Lammeribbe på grill/ Traeger](https://i0.wp.com/media8.meatandmetal.no/2018/03/IMG_20180321_061112.jpg?resize=640%2C480)
Bruk en god kniv til å dele opp lammeribba. Skjær langs beina, akkurat som med spareribs eller babyback ribs.
Server med sylteagurk, en god salat og ferskt brød laget på grillen.