Kinaputt-and med stekte nudler og grønnsaker

Kinaputt-and med stekte nudler og grønnsaker

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Andebryst er en nydelig råvare. Denne varianten har fått seg litt tid i smokeren, før temperaturen økes, skinnet grilles sprøtt og andebrystet får en runde med Drit Forbanna Kinaputt-saus.

Drit Forbannas Kinaputt-saus er inspirert av kinesiske smaker, med soyasaus, mirin og risvinseddik. Den har et lite spark i seg, noe som passer ypperlig til andebryst. Du får den blant annet hos BBQ Shop.

Stekt riktig er andebryst et delikat og saftig kjøtt med en mild viltsmak. Blir andebryst overstekt derimot, er det som å spise tørr lever. Og tørr lever er ikke noe godt.

Det er ingen kunst å grille andebryst. Du må bare passe på kjernetemperaturen. Og griller du på kullgrill må du være obs på at fettet som smelter fra brystet under grilling vil føre til at du får flammer. På en Traeger slipper du det, ettersom de kommer utstyrt med en dryppanne som forhindrer nettopp dette. Og i denne oppskriften benytter jeg meg av reverse sear-teknikken.

du trenger:

Fire porsjoner

2 andebryst

150 gr hvetenudler

1 rød paprika, i strimler

1 rødløk, skåret i veldig tynne skiver

5 store sjampinjonger

Fersk ingefær, revet

2 vårløk, eller en bunt gressløk, til pynt

Traeger Realtree Big Game Blend rub

Drit Forbanna Kinaputt-saus

Begynn med å skylle andebrystene godt under kaldt vann. Tørk dem godt med kjøkkenpapir. Skjær vekk eventuelle sener. Snitt skinnet ned til kjøttet, men pass på at du ikke skjærer i selve kjøttet. Vend andebrystene slik at kjøttsiden kommer opp. Krydre godt med Traeger Realtree Big Game Blend rub. Eventuelt kan du bruke salt og pepper. Snu dem og krydre skinnsiden. Legg på en asjett og la stå i kjøleskapet.

Snitt skinnet og krydre godt. Jeg brukte Traegers Big Game rub før jeg la andebrystet på grillen.
Snitt skinnet og krydre godt. Jeg brukte Traegers Big Game rub før jeg la andebrystet på grillen.

Skjær soppen i litt tykke skiver. Bland noen spiseskjeer med litt vann i en skål og legg soppskivene i. La dem marineres i en halvtimes tid.

Kok nudlene i henhold til anvisningene på pakken. Avkjøl med rennende vann og sett til side.

Skjær paprika og løk. Sett til side.

Fyr opp grillen og sikt mot en temperatur på rundt 80 grader. Jeg stilte inn min Traeger Ironwood på 85 grader og super smoke med Traeger-appen. Bruker du gassgrill eller kullgrill, setter du opp til indirekte varme.

Legg andebrystene på grillen med skinnsiden opp, og røyk dem til de har en kjernetemperatur på 40 grader.  Deretter tar du andebrystene av grillen. Legg dem gjerne i kjøleskapet, mens du varmer grillen til 260 grader.

Samtidig som du røyker andebrystene, legger du soppen på. De vil ta til seg røyk, og når væsken fordamper vil du få noen skikkelige umamibomber. De kan godt ligge på grillen når du hever temperaturen. Men de skal ikke tørke helt ut, de skal fortsatt være litt myke når de er ferdige.

Ha på en wok, jernpanne eller lignende på grillen og la den bli god og varm. Har du ikke noe som kan brukes, kan du bruke stekeplate på kjøkkenet. Hopp da over dette.

Legg andebrystene tilbake på grillen med skinnsiden ned. Snu dem når skinnet er blitt sprøtt. La dem ligge på grillen til kjernetemperaturen er rund 57 grader.

Pensle de grillede andebrystene med Kinaputt fra Drit Forbanna

Ta andebrystene av grillen. Ha et par spiseskjeer Drit Forbanna Kinaputt-saus i en skål og pensle andebrystene med sausen. Pass på at de dekkes godt. Legg andebrystene tilbake på grillen i noen minutter slik at sausen får satt seg.

Andebrystene er ferdige med en kjernetemperatur på 60-62 grader. Den vil stige et par grader mens andebrystene hviler.

Ha litt nøytral olje i woken eller stekepanna. Pass på at den tåler høy varme. Ha i paprika og la den bli litt myk. Ha i nudler, revet ingefær og rødløk og rør godt rundt. Ha i soppmarninaden og la denne trekke inn i nudlene. Skjær opp soppen og bland inn.

Skjær tynne skiver av andebrystene.

Stekt andebryst med Drit Forbanna Kinaputt, nudler og grønnsaker
Stekt andebryst med Drit Forbanna Kinaputt, nudler og grønnsaker

Legg opp nudler på tallerkener, legg over skiver av andebryst og dryss gjerne litt mer av Kinaputt-sausen over. Dryss finhakket vårløk eller gressløk over og server.

Nydelig andebryst med Drit Forbanna Kinaputt-saus, nudler og grønnsaker
Dette er garantert suksess!

pitmaster