Ristede nøtter på grillen

Ristede nøtter på grillen

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Ristede nøtter er fantastisk godt som snacks.  Og aller best blir de om du lager dem selv. Disse nøttene har en herlig blanding av salt og søtt. Og med et nydelig hint av røyk.

Her kan du selvsagt bruke de nøttene du liker best selv. Eller som du har liggende. Peanøtter, mandler, valnøtter, pekannøtter, makademia, cashew, ja, det er bare fantasien som setter grenser. Får du ikke tak i uristede og usaltede nøtter, kan du selvsagt bruke de du har, men vær litt forsiktig med hvor mye salt du har på dersom nøttene du bruker er ferdig saltet.

Du trenger:

800 gr nøtter (peanøtter, mandler, valnøtter, osv. Helst usaltede og rå)

50 gr brunt sukker

Traeger-rub*

Evt. litt salt om ønskelig

*Har du ikke Traeger-rub går det helt fint å bruke Memphis Dust-rub, eller den du foretrekker selv.

Bland nøttene godt i et dørslag. Fukt dem lett med litt vann. Dette er fordi krydderet og sukkeret skal feste seg bedre.

Spre nøttene utover en stekeplate med bakepapir. Dryss over godt med krydder og sukker. Bland godt, slik at alle nøttene er godt og jevnt dekket av krydder og sukker. Spre dem utover i ett lag.

Nøtter på grillen
Legg nøttene i ett lag på en stekeplate med litt papir under

Still grillen på 110 grader. Har du en Traeger Ironwood eller Timberline, kan du benytte «SuperSmoke»-funksjonen for ekstra smak. Røyk nøttene i ca halvannen til to timer. Deretter skru temperaturen på grillen til 150 grader og la nøttene kose seg i en halvtimes tid. Pass på at de ikke brenner seg.

Nøtter på grillen
Litt røyk gjør det meste bedre

La nøttene avkjøle seg før du tar dem av papiret. Knekk opp nøtter som sitter sammen, og ha alle i en bolle. Serveres gjerne sammen med en kald øl.

pitmaster