Skikkelig gode nachos med salsa

Skikkelig gode nachos med salsa

Jeg kan ikke huske første gangen jeg spiste nachos. Men det var i USA. Tortillachips dekket med smeltet ost, løk, jalapeños, krydret kjøtt, oliven og mye annet. Det jeg husker er at det var utrolig godt. Og ganske så grisete.

Pellets og grill ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Wild Fire Foods.

Nachos har blitt svært populært her på berget. Særlig som litt tiltygg til øl eller annen drikke på restauranter og barer.

Dessverre er det ofte relativt kjedelige greier du får servert da.

Heldigvis finnes det råd!

nachos på grillen!

Disse nachosene lages på grillen. Og er en ypperlig mulighet til å bruke opp rester av annen barbecue du har laget.

Her har jeg brukt pulled pork, men du kan selvsagt bruke det kjøttet du vil, eller  bare bruke grønnsaker. Jeg dømmer ingen.

Du trenger:

400 gr pulled pork, kylling eller storfe

1 pose tortillachips, ca 250 gr

250 gr revet ost

1 rødløk, finhakket

2 vårløk, skåret i skiver

Syltet jalapeños, hvor mye bestemmer du

Salsa:

4-5 modne tomater, delt i to

2 mellomstore gule løk, delt i to

2 kinesiske hvitløk, evt. 6 fedd vanlig hvitløk

Fersk rød chili, delt i to og renset for frø

2 chipotle chili

1 bunt koriander

1 spiseskje Wild Fire Spice Blend of Mexico

Saften fra en lime

Salt og pepper

Wild Fire Jalapeño Hot Sauce (valgfritt)

Begynn med å lage salsa.

Kok opp vann og dekk chipotlene med vannet. La de stå en halvtime til de er myke. Rens for frø.

Del og rens de andre ingrediensene.

Jeg bruker en Traeger Ranger, som er perfekt til dette. Da stiller jeg enkelt inn ønsket temperatur, rundt 120 grader, og trykker «Ignite». Deretter er det bare å vente på at grillen skal bli varm. Når grillen er varm, legger du tomater, løk, fersk chili og hvitløk på indirekte varme.

La de kose seg i en time halvannen til de begynner å bli litt møre.

Ta grønnsakene av grillen og ha de i en kjøkkenmaskin sammen med chipotlechiliene.

Bruk pulsfunksjonen og grovhakk. Grovhakk koriander og ha i sammen med limesaft, salt og pepper. Smak til.

La salsaen stå en times tid.

Nachos

Hakk kjøttet litt.

Legg bakepapir på et stekebrett eller en stor ildfast form.

Legg et lag med tortillachips i bunnen. Dryss over ost, løk, jalapeños, kjøtt og dekk med et nytt lag chips. Gjenta med ost, løk, jalapeños og resten av kjøttet. Ha på resten av osten, vårløk og litt mer jalapeños.

Temperaturen på grillen bør være ca 200 grader.

Sett nachosene på indirekte varme. La de kose seg i 10-15 minutter før du sjekker dem.

De er ferdige når osten er smeltet.

Ha noen skjeer salsa over, og gjerne litt rømme hvis ønskelig. Ha noen dråper Wild Fire Jalapeño Hot Sauce over helt til slutt om du vil ha litt mer spark.

Server med mer salsa ved siden av.

Grillet nachos er fantastisk godt

pitmaster