Grillede grønnsaker – sunt, enkelt og utrolig godt

Grillede grønnsaker – sunt, enkelt og utrolig godt

Pellets ble levert av BBQ Shop.

Grønnsaker er nydelig når de tilberedes på grillen. For det er jo ingen grunn til at du ikke skal grille tilbehøret.

De fleste grønnsaker passer godt på grillen, så det er egentlig å bruke de du liker best. Jeg liker også å lage en stor runde, så har jeg til lunsj i nesten hele uka.

Etter å ha lagd denne oppskriften skjønte jeg at jeg nesten hadde lagd en ratatouille, denne sørfranske grønnsaksblandingen som jo er så berømt. Men dette er ikke en vaskekte ratatouille bare så det er sagt.

Du trenger:

2 rødløk

1 rød paprika

1 gul paprika

1 aubergine

1 grønn squash

4 fedd hvitløk

Salt, pepper

Olivenolje

Litt tomatsaus

Oregano, basilikum, timian

Begynn med auberginen. Del den i litt grove biter, og salt den godt. La den stå i ti minutter før du skyller av saltet.

I mellomtiden, ha litt tomatsaus i bunnen av en ildfast form eller aluminiumsform.

Skyll og del grønnsakene i litt grove biter, bortsett fra løken. Ha dem i en stor bolle og ha på olivenolje. Sørg for at grønnsakene er jevnt dekket.  Ha på salt, pepper, oregano, basilikum og timian. Bland godt. Legg grønnsakene over i den ildfaste formen med tomatsausen. Legg løken sammen med grønnsakene.

Grunnen til at løken skal i sist, er at den vil dele seg i mindre biter dersom den blandes samtidig med de andre grønnsakene.

Dette er en liten vri på ratatouille

Fyr opp grillen til 180 grader. Legg formen med grønnsakene på, og la den stå der til grønnsakene er møre. Det vil ta ca. en times tid. Ikke rør dem mens de holder på. Helt mot slutten tar du en stor skje eller bruk grillspaden for å blande inn sausen og saftene fra grønnsakene.

Riv gjerne en generøs mengde parmesan eller peccorino over, og gjerne litt god olivenolje.

Disse grønnsakene er svært godt tilbehør til grillet lam, nakkekoteletter og kylling

Denne grønnsaksblandingen passer veldig godt til grillet lam, nakkekoteletter, fisk, kylling, ja, det meste. Den kan også fint spises som en egen rett med litt ekstra godt brød ved siden av.

pitmaster