Meat and Metal tester Norges sterkeste pølser!

Meat and Metal tester Norges sterkeste pølser!

Norgeschili er et lite selskap fra Tofte i Viken fylke. Det er resultatet av hva som skjer når en overdreven interesse for god chili møter pølsemaker.

Norgeschili har sammen med Ertnes Kjøtt i Moss lansert en serie pølser for den som er glade i sterke saker. De har for tiden pølser med habanero, scorpion-chili og de såkalte Dogs of Pain, med scorpion- og carolina reaper-chillier. Mer om dem senere.

Dette er tjukke og gode pølser, ikke de tynne greiene som større aktører pøser ut i markedet. De føles faste og fine før de legges på grillen.

Habanero-, scorpion- og Dogs of Pain-pølser fra Norgeschili gjøres klare på Ironwood’en.

Jeg røkte pølsene på 125 grader på min Traeger Ironwood 885 til de hadde en kjernetemperatur på rundt 74 grader, perfekt for pølser.

Alle tre ble servert med Norgeschilis egen hot dog-dressing, hjemmelaget sylta rødløk og pølsebrød, slik at utgangspunktet var likt for alle sammen.

Habanero-pølser

God pølsesmak, om enn veldig vanlig pølsesmak. God konsistens, litt grovere enn vanlige norske pølser. Kunne tenkt meg enda litt mer grovere. God chilismak, fruktig, som går godt sammen med smaken av pølsene. Heten er god, og absolutt overkommelig, selv om den er godt over snittet for norske chilipølser.

Dette er den mildeste av pølsene jeg testet.

 

Scorpion-pølser

Igjen, god konsistens, men kunne tenkt meg hakket grovere. God smak av chilien, som igjen er veldig fruktig. Heten er betydelig.  Svir godt i munnen, kommer litt sakte og øker til et visst nivå, så ligger den der en stund. Selv om dette er sterke pølser, går de absolutt an å spise og nyte. Særlig om du er glad i ting som svir litt.

Pølsene er klare, men er jeg det….

Dogs of pain

Åkei, her er det ikke så mye å si om pølsesmaken, eller konsistensen, selv om også denne hadde god knekk da jeg beit gjennom skinnet. 

Den første biten er sterk, veldig sterk, men ikke så sterk som man skulle tro.

Så man tar en bit til. Og i det man tar den tredje, så kommer heten fra den første biten i fullt monn.

Misforstå meg rett. Heten er der fra første stund, men bruker litt tid på å vokse. Og den vokser. Og vokser. Halvveis gjennom pølsa skjønner man at man har problemer. Dette er ikke lenger moro eller annet, nå er det bare snakk om overlevelse, mens hallusinasjoner i form av coyoter med stemmen av Johnny Cash, Willie Nelson og resten av The Highwaymen  danser rundt en. Det er når man har slike opplevelser man setter spørsmålstegn ved visse valg man har tatt i livet. Valg man vet vil ha store konsekvenser, som for eksempel å spise denne pølsa og vite at det som kommer, vel, det skal også ut.

Dette er ikke en triviell pølse. Dette er en pølse du gir til en god kompis, eller eventuelt tvangsforer en stakkars sjel i håp om å tvinge informasjon ut av vedkommende. Eller forresten, det siste er nok forbudt i henhold til tre av fire Geneve-konvensjoner.

Dogs of pain er utviklet for at du ikke skal komme gjennom hele pølsa. Og klarer du det, er du ikke menneskelig.

Chili-burger

Norgeschili har også utviklet en chiliburger i samarbeid med Ertnes Kjøtt. Den kommer i to styrker, mild og medium. Her er det ingenting annet enn rent kjøtt og krydder.

Chiliburgere grilles på Ranger’n.

Jeg grillet burgerne på min Traeger Ranger inntil de var gjennomstekt med en kjernetemperatur på 64 grader. De ble servert med litt stekt løk, et par skiver ost og litt av hot dog dressingen på burgerbrødet.

Dobbel chiliburger fra Norgeschili… Denne sparker!

Det er gode og saftige burgere. Igjen er det en nydelig fruktighet fra chilien. Heten er meget god. Dette er ikke en sånn tulle-chiliburger de store kjedene selger. Denne burgeren smaker. Skikkelig.

Pølsene fra Norgeschili er svært gode, og det er tydelig at her er det godt håndverk inne i bildet. De har en fantastisk god chilismak, med masse fruktighet og du kjenner hvordan chilien smaker. I alle fall i begynnelsen.

Høres dette fristende ut?

Kontakt Norgeschili på Facebook for å bestille Norges sterkeste pølser!

pitmaster