Utstyret som gjør grillingen til en lek!

Utstyret som gjør grillingen til en lek!

Halve moroa med det å grille er jo utstyret du kan skaffe deg. Noe er totalt unødvendig, annet er helt grunnleggende å ha. Jeg har samlet en liten liste over utstyr som hjelper deg med grillingen.

Artikkelen er skrevet i samarbeid med BBQShop.no

Det første du trenger er selvsagt en grill. En god grill. Det er ikke å stikke under en stol at godt utstyr er halve jobben. Med en god grill er mye gjort for at det blir suksess med grillmaten.

Jeg har brukt Traeger-griller i fire år og er storfornøyd med dem.

traeger ironwood 885
Storebror Ironwood 885 og lillebror Ranger.

Hovedgrillen er en Ironwood 885. Dette er en relativt stor grill som har plass til mye mat. Og da mener jeg MYE.  Den har en rekke finurlige funksjoner, som SuperSmoke som gir ekstra røyksmak,  den har et praktisk hengesystem for grillrista på baksiden. Sidehyllen og fronthyllen (ekstrautstyr) er gull verdt. Du kan dessuten styre den med den praktiske Traeger-appen. Fint når du har andre ting du skal gjøre i løpet av dagen. Du finner den på BBQ Shop.

traeger ranger

Den andre grillen jeg bruker er en Traeger Ranger. Dette er en liten pelletgrill laget for det amerikanske campingmarkedet. Den veier nette 30 kg og er perfekt til å ha på hytta, i campingbilen eller på båten. Den har også en støpejernsplate som gjør at du kan grille det aller meste med den. Traeger Ranger kan kjøpes på BBQ Shop.

Når du endelig har skaffet deg grill, trenger du jo litt utstyr når  du skal lage maten.

grillspade og klype
En stor grillspade gjør det lekende lett å håndtere store kjøttstykker

Traeger har en ekstra stor grillspade som er genial enten det er burgere eller hele kyllinger du griller. Med denne kan du løfte hele svinenakker, kyllinger eller fisk uten problemer. Dessuten ser den himla tøff ut. Bestill din egen på BBQ Shop i dag.

En grillklype er svært praktisk

Det kan også være lurt å ha en grillklype til annen type mat, som for eksempel pølser, gulrøtter og andre litt mindre ting du har på grillen. Du finner den her.

grillbrett
Et grillbrett er lurt å ha når du skal grille mindre ting som f eks blåskjell

Jeg har et grillbrett fra Traeger med masse hull. Det er fantastisk praktisk når du skal grille kyllingvinger, grønnsaker, sjømat og annet. Brettet er også veldig greit å ha når du skal lage pizza på grillen. Hullene gjør at varmen kommer bedre gjennom til det som ligger på. Du finner grillbrettet her.

stativ til kyllinglår
Et stativ til kyllinglårene gjør at du utnytter plassen på grillen enda mer.

Kyllinglår er alltid en klassiker, og ikke uten grunn. Men de kan ta opp mye plass på grillen, særlig om du griller for mange. Da kan et stativ til lårene være lurt, som dette. Bestill stativet på BBQ Shop.

Kjøtttermometer
Bruk et steketermometer for å sjekke temperaturen

Det viktigste når du griller er kjernetemperatur. Selv om Traeger kommer med innebygde termometere, liker jeg å ha et ekstra på lur, særlig når jeg griller mye. Det beste termometeret eg har vært borti er Thermapen Mk IV. Det koster litt, men det er verdt det. Og ja, maten blir bedre. BBQ Shop har Thermapens i flere farger.

Røykrør
Et røykrør gir deg muligheten til å kaldrøyke uansett hva slags grill du har.

Jeg bruker et røykrør fra A-maze-n når jeg skal kaldrøyke, eller ønsker ekstra røyksmak. Det er uhyre enkelt å bruke. Du fyller det med pellets, tenner på og lar det sette god smak på maten. Det beste av alt er at det funker på alle slags griller. Du kan bestille ditt eget her.

burger smasher fra Meateater BBQ & Grills
Burger Smasher fra Meateater BBQ, perfekt til smashburgers

En grillpresse er et praktisk redskap å ha når  du skal lage smash burgers. Men den kan også brukes når du lager sandwicher på grillen, burritos eller virkelig vil presse kyllingfileten flat. Denne er laget av MeatEater BBQ. Kontakt ham og bestill en her.

Rengjøring

Det er ikke til å komme unna at du må gjør rent grillen med ujevne mellomrom.

Rengjøringsspray fra Traeger. Den funker som bare det.

Det finnes en rekke midler der ute som skal ta knekken på svidde matrester og brent fett. Men Traegers egne spray er min favoritt. Uhyre effektiv på det aller meste av smuss. Det hender til og med at jeg bruker den på kjøkkenet inne. De har den på BBQ Shop.

Traeger-børsten brukes veldig ofte

En god grillbørste gjør rengjøringen av grillristene til en lek. Traegers børste er uten metallbørster og har praktiske skraper slik at du kommer til de fleste steder på rista. Børsten fra Traeger finner du her.

 

 

pitmaster