Vinter er grilltid!

Vinter er grilltid!

Vinter er grilltid. Det er nemlig ingen grunn til å la grillen støve ned i garasjen eller boden bare fordi det er minusgrader og snø. Her får du mine tips (og litt motivasjon) til å utvide grillsesongen!

Pellets og griller ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Vintergrilling
Gjør som meg, grill hele året!

Jo, jeg skal være enig i at det er mer behagelig å grille om sommeren. Å stå der ute i hagen eller på terrassen med en kald øl (eller noe annet) i solsteika. Likevel, et par minusgrader og noen centimetre med snø bør ikke stoppe deg fra å grille i vinterhalvåret.

Her er noen enkle tips til deg som ønsker å grille om vinteren:

Ha en grillplass, om mulig, som er mest mulig i le for vinden. Vind er drepen når du griller, og særlig når det er vinter. Har du mulighet, kan det være lurt å ha et lite tak over grillen, samtidig som du passer på at det ikke blir en brannfare selvsagt. Det er tross alt flammer involvert.

Pass også på at du har god ventilasjon derom du bruker overbygg. Flammer og forbrenning innebærer utslipp av CO2, og det er en gass vi mennesker tåler svært dårlig.

Sjekk utstyret ditt. Bruker du gassgrill, må du passe på at slanger og slikt ikke har sprukket. Bruker du kullgrill. kan det være greit å sjekke for rust og at alle ventiler kan åpnes slik de skal.

Bruker du pelletsgrill må du passe på at støpslet ikke er dekket av snø og at det ikke er kommet fukt i pelletskammeret.

Du må regne med at grillen din, uansett type, bruker en del mer pellets, gass eller kull når du griller om vinteren. Faktisk kan du ende opp med å bruke rundt 25 til 30 prosent mer!

planlegg!
Planlegg grillingen din, og fyll opp grillen!

Som så mye annet her i livet må du planlegge litt når det kommer til å grille om vinteren.

Planlegg matlagingen slik at du slipper å løpe frem og tilbake mellom kjøkkenet og grillen. Dermed unngår du å dra masse snø inn i stua (og dermed en ikke så tilfreds ektefelle eller partner).

Ved å planlegge slipper du også å måtte åpne grillen i tide og utide. Hver gang du åpner grillen, mister den mye varme. Temperaturen faller og den bruker enda lenger tid på å komme seg tilbake dit den skal være. Målet er tross alt å ha en så jevn temperatur som overhodet mulig når du griller.

Et røykrør gjør det utrolig enkelt å kaldrøye på alle typer griller

Med lave temperaturer ute er dette en flott mulighet for å drive med litt kaldrøyking av mat. Jeg liker å bruke et røykrør som jeg fyller med pellets og tenner på. Så er det bare å røyke i vei, og lage bacon, laks og andre ting på grillen.

pitmaster