Hjemmelaget fleskesvor

Hjemmelaget fleskesvor

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen har sponsede linker og innhold.

Fleskesvor er utrolig godt å knaske på foran TV’en, med en kald øl, eller rett og slett når du føler for det.  Å lage ditt eget sprø og salte fleskesvor er ikke så vanskelig…

Å lage fleskesvor er en flott måte å bruke skinnet på ribba som du lager bacon eller pork belly burnt ends (som du bare MÅ lage) av.  Og som med beef jerky, er dette langt bedre og billigere enn de små posene du får kjøpt i butikken til blodpris.

I enkelte oppskrifter skal skinnet tørkes i ovnen. Men dersom du gjør dette på grillen, gir du også litt herlig røysmak på de sprø, deilige bitene med fleskesvor. Og det er jo litt kult å kunne si til gjestene at du har lagd det selv!

Du trenger:
500 gr svineskinn
Godt med salt
Traeger Pork & Poulty rub (valgfritt)
Kayennepepper (valgfritt)

fleskesvor er snadder
Skyll og tørk svineskinnet godt

Skyll og tørk svineskinnet godt. Skjær det i strimler med ca to cm bredde. Kok opp lettsaltet vann og kok svineskinnet i et par minutter.
Fyr opp grillen til 130 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood 885. Med den stiller jeg inn temperaturen og trykker på «Ignite». Deretter følger jeg med på appen som sier fra når grillen har riktig temperatur. Legg strimlene på indirekte varme og røyk dem i to-tre timer til de er blitt relativt harde og ganske tørre.

fleskesvor er snadder
Røyk og tørk strimlene på grillen i noen timer

Ta en tykkbunnet kjele. Fyll den en tredel full med nøytral olje, som raps. Ikke bruk olivenolje! Varm oljen til 180 grader.
Del strimlene i mindre biter. Når oljen er varm, legg tre og tre biter av skinnet i oljen og stek dem til de er puffet opp. Det tar 30-60 sekunder.
La dem renne av seg på papir.

fleskesvor er snadder
Hjemmelaget er best. Også når det er snakk om fleskesvor

Salt som du ville saltet popcorn og dryss over litt Traeger-rub og evt litt kayennepepper. Nytes med kald øl.

pitmaster