Anmeldelse: Los Tacos

Anmeldelse: Los Tacos

Los Tacos gikk viralt for et par år siden med reklameskiltet «Mexican food so authentic Donald Trump wants to build around it».  Det er ikke kommet en mur, verken i USA eller rundt Los Tacos. 

På hjemmesiden til Los Tacos finner du en utførlig historie om selskapet og motivasjonen som driver dem. Inspirasjonen, eller kanskje snarere ønsket, om å gi nordmenn skikkelige tacos kom i San Diego.

Og allerede der faller kanskje påstanden om ekte meksikansk mat på sin egen urimelighet.

Los Tacos hadde sin spede begynnelse i Bergen, men finnes nå i Oslo, Drammen, Kristiansand, Fredrikstad  og et par andre steder.

burritos, tacos og bowls

I kjedens restaurant i Drammen er interiøret mørkt, med overvekt av høye stoler og benker der man kan valge mens man nyter sine burritos, tacos og bowls.

For det er burritos de har spesialisert seg på, til tross for at navnet kunne tilsi noe annet.

Over anlegget i den temmelig tomme restauranten, var det hiphop fra 90-tallet. Litt Fugees og annet som preeget hitlistene på den tida. Volumet er nok litt vel høyt i det sparsommelig befolkede lokalet.

Taco-troika på Los Tacos Drammen

Jeg hadde bestilt tre tacos, chipotle chicken, the cheesy og the California.  Dette er såkalte street tacos, som serveres i litt mindre tortillas og som spises på farten.

Førsteinntrykket er at dette ser greit ut i det minste. Men jeg fikk litt bange anelser da det kun var en tortilla per taco. Street tacos serves som regel med to, fordi tortillaene er såpass tynne.

Det skulle vise seg at de bange anelsene var på sin plass.

Lost tacos
Det er ikke noe særlig når hele tacoen revner

Jeg hadde ikke gjort annet enn  å finne plassen min og tatt de obligatoriske bildene før jeg plukket opp den første tacoen for å spise.

Jeg fikk knapt løftet den fra pappbåten før hele greia revnet. Heldigvis hadde jeg plukket med meg flere servietter og en plastgaffel.

Og dette gjentok seg med de to andre.

Det er en grunn til at street tacos serveres med doble tortillas. Og dersom Los Tacos virkelig adde gjort sin research som de hevder på hjemmesiden sin, burde de ha visst dette.

For slik som disse tacoene serveres er de nærmest umulige å spise. Om du ikke har gaffel da. Men hvem pokker spiser tacos med gaffel?

Da jeg endelig klarte å få tatt en bit, kom sjokket. For det var ikke kjøtt jeg tygget på. I stedet var det en stor bit brusk.

Smaken

Så hvordan smakte tacoene?

Dessverre faller tacoene på Los Tacos fullstendig gjennom

Vel, jeg hadde håpet på friske smaker der salsaen kompletterte kjøttet, en balanse mellom syrlig, krydder og smaken av stekt eller grillet kjøtt.

I stedet var smaken, for her var det ikke flere smaker, flat. Alt smakte det samme. Det smakte rett og slett ikke noe distinkt.

Det var ingen smak av krydre, verken chili, spisskummen, koriander eller andre krydre man gjerne forbinder med meksikansk mat.

Selv ikke chipotle-majonesen eller den syltede rødløken kom frem. Og hvorfor har de ikke noen skiver lime man kan presse over?

build the wall!

Nei, Los Tacos, dette holder ikke. Dette er rett og slett begredelig.

Sad taco is very sad

 

Dette er milevis unna ekte mexicanske tacos. Dette er milevidt unna tacos servert i sør-California. Dette er rett og slett trist.

For tiden står det et skilt utenfor Los Tacos i Drammen med teksten «The last time you rolled something this good, it was illegal».

Vel, tacoene på Los Tacos burde settes på glattcelle, og det kan være at vi bør vurdere å finansiere en mur rundt disse restaurantene, slik at folk slipper å utsettes for dette.

Vil du ha gode tacos, anbefaler jeg heller at du tar turen til 4 Gringos.

pitmaster