Grillet laks med BBQ-glaze og grønnsaker

Grillet laks med BBQ-glaze og grønnsaker

Laks er snadder. Og dette er en fisk som er godt egnet til å grilles. Her er en variant med barbecue-glaze og grillede grønnsaker.

Pellets ble levert av BBQ Shop. Artikkelen inneholder sponsede linker.

Jeg liker laks. Jeg liker grillet laks. Særlig med litt gode grønnsaker.

Dette er en oppskrift som passer like godt til en god lunsj i en helg eller på en feriedag, som til middag.

Du trenger:

Ca 150 gr laks per person

1 grønn squash

1 aubergine

Rub (jeg har brukt Traegers Fin & Feather Rub på fisken, men du kan bruke f eks litt tørket fennikel, persille og dill)

1 dl sterk barbecuesaus (her har jeg brukt Traegers Sweet & Heat)

slik gjør du det

Fyr opp grillen til 200 grader. Jeg bruker en Traeger Ironwood som gir meg full kontroll over temperaturen med noen enkle innstillinger, eller rett og slett gjennom telefonen. For ikke å snakke om den gode smaken du får fra trepelletsene som grillen bruker.

Har du kullgrill vil jeg anbefale direkte varme.

Krydre grønnsakene. Jeg har brukt Veggie Shake fra Missing Link

Mens grillen gjør seg varm, skyller du grønnsakene godt. Skjær av endene og del dem på langs slik at du får lange tynne biter.

Krydre dem lett med litt Veggie Shake fra Missing Link, eller med salt, persille og fennikel.

Å salte aubergine eller squash fjerner ikke bitterheten, men snarere kamuflerer den for smaksløkene våre.

Krydre laksen godt før du griller den

Gni laksen inn med litt olivenolje og dryss over urter og/eller rub.

Legg laksen og grønnsakene på grillen. Pass på at du ikke svir grønnsakene for mye. Blir de fort ferdige, kan du ta dem av og legge dem på et brett eller en tallerken.

Grill laks og grønnsaker samtidig

Snu laksen når du ser at den begynner å bli litt stekt i kantene.

Den er ferdig når den har en kjernetemperatur på ca 55 grader. Men husk at med sterk varme vil fisken fortsette å steke selv om du tar den av grillen.

Flytt laksen over på indirekte varme når den har en kjernetemperatur på rundt 45 grader.

Ha litt barbecuesaus i en skål og pensle fisken med et tynt lag.

Pensle laksen med litt god og sterk barbecuesaus, som Traegers Sweet & Heat

Ta laksen av varmen og pensle den en gang til.

Legg laks og grønnsaker på en tallerken og server med én gang.

pitmaster