Nakkekoteletter med Kruttrøyk og potetsalat

Nakkekoteletter kanskje det perfekte svinekjøttet for grillen…. Og med Kruttrøyk fra Drit Forbanna får du koteletter det virkelig smeller av!

Pellets ble levert av BBQ Shop. Oppskriften er utviklet i samarbeid med Forbanna BBQ Saus.

Nakkekoteletter er relativt billig, og er fantastisk godt. Gjort riktig, er dette saftige kjøttstykker som blir et nydelig grillmåltid.

De inneholder en del fett og bindevev, de to tingene som gjør at pulled pork blir saftig og godt. Riktignok kan ikke nakkekotelettene ligge lenge nok på grillen til at bindevevet smelter. Likevel, det å grille nakkekoteletter slik at de blir saftige er ikke vanskelig. Det er bare å bruke motsatt bruning, eller «reverse sear».

Kort sagt går reverse sear ut på at du griller kjøttet på relativt lav og indirekte varme, til det nærmer seg ønsket kjernetemperatur. Deretter øker du temperaturen og bruner kjøttet helt til slutt.

Disse kotelettene pensles med Drit Forbanna Kruttrøyk, og får følge av en deilig fransk-inspirert potetsalat.

Kruttrøyk nakkekoteletter

Du trenger:

4 nakkekoteletter

Salt og pepper

Drit Forbanna Kruttrøyk

Tørk nakkekotelettene med kjøkkenpapir og fjern eventuelle beinrester.

Salt og pepre nakkekotelettene.

Sett opp grillen til bruk av direkte og indirekte varme dersom du bruker kull eller gass. Jeg bruker en Traeger Ranger, som er perfekt til dette. Da stiller jeg enkelt inn ønsket temperatur, rundt 120 grader, og trykker «Ignite». Deretter er det bare å vente på at grillen skal bli varm.

Legg nakkekotelettene på indirekte varme i 20-30 minutter, til de har en kjernetemperatur på 40 grader.

Ta nakkekotelettene av grillen og øk temperaturen til 220 grader.

Flytt kotelettene tilbake på grillene, og snu dem hvert 30. sekund, inntil de har en kjernetemperatur på ca 65 grader.

Flytt dem tilbake til indirekte varme.

Ha 1 dl Drit Forbanna Kruttrøyk i en liten bolle. Bruk en silikonpensel, og pensle kotelettene med sausen.

La nakkekotelettene ligge et par minutter på indirekte varme slik at sausen får satt seg litt.

Reverse sear nakkekoteletter med potetsalat og Kruttrøyk fra Drit Forbanna

Server med lett irritert potetsalat.

Lettere Irritert potetsalat

Du trenger:

1 kg poteter

Ca 1 dl eplesidereddik

2 rause spiseskjeer grov sennep

2 spiseskjeer Drit Forbanna Lettere Irritert-olivenolje

½ rødløk, finhakket

2 tsk tørket estragon

1 tsk tørket oregano

Litt sukker

Salt og pepper

Skrell og del potetene i like store biter. Kok dem møre og hell av vannet. La potetene dampe av seg et par minutter.

Bland eddik, olje, sennep, estragon, salt, pepper og sukker til du har en jevn dressing.

Finhakk rødløken.

Bland løk og dressing med potetene. Kan gjerne serveres lun.

Drit Forbanna-forhandlere finner du her

 

9Shares